Samsung Galaxy Note 10+, încărcătorul de 45W doar de luna viitoare

1425
Sursa Foto: PhoneArena.com

Un accesoriu pe care mulți proprietari de Samsung Galaxy Note 10+ îl vor dori nu se livrează până luna viitoare. După cum se știe seria Samsung Galaxy Note 10 include o caracteristică pe care Samsung o numește Super Fast Charging. Aceasta înseamnă că Galaxy Note 10 se va încărca la 25W când este conectat la o priză folosind adaptorul de încărcare de 25W. Acest încărcător rapid vine în cutie la cumpărarea unui Note 10.

Dar, Samsung Galaxy Note 10+ de fapt, suportă o încărcare rapidă de până la 45W. Totuși și acesta vine în cutie cu același încărcător de 25W găsit în cutia lui Galaxy Note 10. Există, de asemenea, un cablu USB-C la USB-C care este inclus la achiziționarea oricărui model de Note 10.

Încărcătorul de 45W pentru Galaxy Note 10+ costă 50$

Cu alte cuvinte, dacă doriți să profitați de capacitățile complete ale tehnologiei de încărcare de pe Samsung Galaxy Note 10+, va trebui să achiziționați încărcătorul de 45W separat. Dacă acest scenariu pare familiar, asta se întâmplă pentru că Apple face ceva similar pentru a-i determina pe clienți să cumpere un încărcător suplimentar. În cutia cu modelele iPhone actuale se află un încărcător de 5W, deși iPhone-urile din 2017 și 2018 acceptă o încărcare rapidă. Puteți cumpăra un adaptor de 18W de la Apple pentru 30 de dolari dacă dețineți un iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone XR.

Utilizatorii unui smartphone Galaxy Note 10+ pot pre-comanda încărcătorul de 45W pentru 49,99 USD. Numai că acest accesoriul va fi livrat începând cu 13 septembrie. Samsung Galaxy Note 10+ va fi la vânzare din 23 august. Utilizarea acestui încărcător rapid de 45W va încărca de la 0 la 100% în 56 de minute bateria de 4.300 mAh. Încărcătorul furnizează până la 15 volți și 3 amperi și folosește o tehnologie cunoscută sub numele de Power Delivery (PD) pentru încărcare mai eficientă, utilizând un cablu USB-C.

USB-C (USB Type-C) este un port universal ce conține 24 de pini. Prin el se pot transmite atât informații, cât și energie electrică. El a apărut prima dată în 2014 și a fost dezvoltat de mai multe companii precum Intel, Samsung, Microsoft, HP și Apple. USB-C este un port reversibil, poate fi conectat în orice poziție.

Galaxy Note 10 prin PowerShare poate transfera energie unui Apple iPhone

Încărcarea super rapidă este mai importantă ca niciodată pentru utilizatorii de Galaxy Note 10 și Samsung Galaxy Note 10+. Asta din cauza funcției de încărcare wireless inversă fără fir PowerShare, care a făcut obiectul unui sondaj interesant realizat de Samsung luna trecută. Cu Wireless PowerShare, Note 10 și Note 10+ utilizatorii pot pune telefonul cu fața în jos și pot utiliza panoul posterior ca o placă de încărcare wireless. Acest lucru le va permite să încarce setul wireless Samsung Galaxy Buds în carcasa de încărcare wireless și orice telefon compatibil (chiar și un iPhone 8 sau un model mai nou). Apple va include această caracteristică cu modelele de iPhone din 2019.

Dar, deoarece nu există nimic gratuit, bateria din interiorul unității gazdă va transfera o parte din durata sa de viața pentru a încărca un alt dispozitiv. Asta înseamnă că telefonul gazdă ar putea fi necesar să fie încărcat mai des, în funcție de cât de generos este proprietarul telefonului. Conform sondajului efectuat de Samsung, 72% din utilizatori nu vor transfera energia bateriei la prima întâlnire. Pe de altă parte, 7% au declarat că vor ieși la o întâlnire cu o persoană în schimbul unui transfer din energia bateriei.