Samsung Galaxy Note 10 Lite cu Bluetooth 5.1 pentru S Pen

740
Sursa Foto: launchstudio.bluetooth.com

Galaxy Note 10 Lite este primul telefon Samsung ce va avea conectivitate Bluetooth 5.1. Acest lucru poate oferi noi funcții stiloului S Pen. Această nouă facilitate pentru Note 10 Lite este evidentă din recenta certificarea a dispozitivului cu Bluetooth SIG.

În ultimul timp, nu prea mai există nimic spectaculos atunci când un smartphone ajunge să fie ceritficat de Bluetooth. Nu s-a întâmplat, de asemenea, nimic ieșit din comun când viitorul Galaxy Note 10 Lite a fost certificat de Bluetooth SIG în urmă cu câteva săptămâni. Cu toate acestea, acum apare o nouă certificare și, aceasta atrage un pic atenția.

Cu Bluetooth 5.1, Note 10 Lite ar putea afla unde se află S Pen-ul

Samsung Galaxy Note 10 Lite pare să fie primul telefon al gigantului tech cu suport pentru Bluetooth 5.1. Acest standard a fost lansat la începutul anului 2019 ca succesor la actuala versiune 5.0. Nou în versiunea 5.1 este capacitatea de a determina cu exactitate locația unui dispozitiv – până la centimetri, în condiții potrivite. Cu alte cuvinte: Samsung Galaxy Note 10 Lite ar putea fi primul telefon Note care știe unde se află S Pen-ul. Nu știm dacă este surprinzător sau nu că tocmai Galaxy Note 10 Lite este lansat cu Bluetooth 5.1.

Samsung Galaxy Note 10 și Note 10+ au un S Pen care recunosc gesturile. Dar atunci când stylus-ul nu este în culcușul său și nu este aproape de afișaj, dispozitivul nu are cum să știe locația exactă. Acum cu certificarea Bluetooth 5.1 smartphone-ul Note 10 Lite este capabil de trucuri pe care modelele Note 10 nu le pot efectua.

Bluetooth SIG sau Bluetooth Special Interest Group. Este organizația de standarde care supraveghează dezvoltarea standardelor Bluetooth și licențierea tehnologiilor și mărcilor Bluetooth pentru producători. Bluetooth SIG este o societate non-profit, fondată în 1998. Bluetooth SIG are sediul în Washington și birouri la Beijing, Seul, Tokyo și Malmö.

Așteptăm pe Galaxy Note 10 Lite și în România

În certificarea Bluetooth, vedem că este vorba în mod explicit despre conexiunea Bluetooth a stiloului S Pen. Acest lucru înseamnă că Note 10 Lite va ști în curând unde se află S Pen în raport cu dispozitivul – chiar dacă nu este deasupra ecranului. Există șanse ca Galaxy Note 10 Lite să obțină și alte funcții suplimentare pentru S Pen, pe care celelalte modele de Note 10 nu le au. Și asta datorită suportului pentru Bluetooth 5.1.

Încă nu este foarte clar când Samsung dorește să lanseze pe Galaxy Note 10 Lite. Este posibil ca dispozitivul să vadă lumina zilei la începutul anului 2020, împreună cu Galaxy S10 Lite. Ne așteptăm ca ambele dispozitive să fie disponibile și în România după lansare. Conform ultimelor informații, Galaxy Note 10 Lite poate costa în jur de 600 euro. Pentru acest preț veți primi un S Pen cu Bluetooth 5.1 și un hardware similar Galaxy Note 9 întru-un costum de Galaxy Note 10.