Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite posibilă lansare la jumătatea lunii ianuarie

1358
Sursa Foto: @OnLeaks

Lansarea celor două telefoane „Lite”, Samsung Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite, programată anterior pentru această lună se pare că a fost amânată. Deși nu există încă o dată exactă, conform unei surse bine informate a site-ului 91Mobiles, smartphone-urile Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite se vor lansa în India la jumătatea lunii ianuarie 2020. 91Mobiles este un site din India. Acolo există cea mai mare fabrică de smartphone-uri din lume, la Noida. Posibil ca informația să provină din surse de acolo.

Informația vine doar la puțin timp după ce am văzut primele fotografii cu Galaxy Note 10 Lite. După ce au apărut și pagini de asistență pentru Galaxy S10 lite și o mulțime de informații se credea că Samsung va încheia anul cu lansarea Galaxy S10 Lite, Note 10 Lite și Galaxy A51. Se pare că doar Samsung Galaxy A51 urmează să se lanseze în decembrie.

Specificații Samsung Galaxy S10 Lite

Pagina de asistență Samsung Galaxy S10 Lite este deja live pe site-ul Samsung. Conform mai multor informații și zvonuri anterioare, Galaxy S10 Lite este așteptat să afișeze un display de 6,69 inch. Acest display este mai mare decât ecranul de 5,8 inch aflat pe Galaxy S10e. Receptorul este dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 855 și 8 GB de memorie RAM.

Un modul cu triple-camera la spate, între care una principală de 48 de megapixeli și o cameră frontală de 32 MP are în dotare S10 Lite. Telefonul are o baterie cu o capacitate de 4.500 mAh și un suport de încărcare rapidă de 45W. Galaxy S10 Lite va avea și un slot pentru carduri microSD și conectivitate 4G LTE.

Lite este un cuvânt care înseamnă un produs mai puțin avansat, mai simplu decât versiunea originală. Eticheta Lite se pune unui produs mai slab în calorii (specificații) sau ca structură decât produsul original utilizat pe scară largă. Lite provine din engleza veche și însemnă „puține, puțin, nu prea mult”.

Specificații Samsung Galaxy Note 10 Lite

Galaxy Note 10 Lite, între timp, va avea un design puțin diferit față de frații săi mai mari Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+. Smartphone-ul va fi destul de apropiat ca design de Galaxy S10 Lite. Modulul foto din spate va fi de formă pătrată, în genul modulului foto squarish aflat pe iPhone 11, în loc de camere verticale în spate. Camera selfie va fi probabil tot de 32 MP și amplasată într-o gaură poziționată central sus pe ecran. Nu știm capacitatea bateriei. Note 10 Lite, nu se putea altfel, va fi însoțit de S Pen și va readuce și mufa pentru căști, care lipsea din seria Samsung Galaxy Note 10.

Receptorul ar putea măsura aproximativ 163,9 x 76 x 8,6 mm și ar putea avea un ecran Dynamic AMOLED de 6,5 ​​sau 6,7 ​​inch. Telefonul va avea procesorul Samsung Exynos 9810 însoțit de 6 GB RAM. Exynos 9810 este un procesor ceva mai „vechi”, din 2018, procesor aflat pe seria Samsung Galaxy S9 și pe Galaxy Note 9. Doar atât știm în acest moment despre Galaxy Note 10 Lite.

Estimăm prețuri mai mici pentru cele două smartphone-uri Lite decât pe frații lor mai mari. Credem că vor fi lansate cu un preț de maximum 750 de euro.