Galaxy Note 10 Lite, tot ce știm despre smartphone-ul cu S Pen

965
Sursa Foto: via winfuture.de

Samsung va adăuga un nou membru seriei Galaxy Note 10 din ianuarie 2020. Samsung Galaxy Note 10 Lite (SM-N770F) este un model nou, slimmed-down, care oferă același S-Pen ca modelele mai mari, dar se bazează pe „vechiul” procesor Exynos 9810 din 2018.

Samsung Galaxy Note 10 Lite vine în paralel cu Galaxy Lite S10 pe piață, despre care am publicat specificațiile zilele trecute. Acum avem prin intermediul WinFuture, o fișă de date oficială pentru Galaxy Note 10 Lite, care arată clar de ce Samsung pune „doar” un preț de 609 de euro la lansarea pe piață. În ciuda unui procesor ceva mai vechi, este încă un smartphone de înaltă performanță – inclusiv un excelent stilou S Pen.

Ecran SuperAMOLED de 6,7 inch pe Galaxy Note 10 Lite

După cum era de așteptat, Galaxy Note 10 Lite va avea un ecran SuperAMOLED de 6,7 inch cu o rezoluție Full HD+ de 2400 x 1080 pixeli, Atinge o densitate a pixelilor de 398 PPI. Ecranul acceptă HDR și are un cititor de amprente integrat in-display care poate debloca smartphone-ul rapid și sigur. În plus, există o gaură mică chiar sub marginea superioară, în spatele căreia Samsung instalează camera frontală.

După cum am menționat, tehnologia mai veche își va face foarte bine treaba sub capotă. Acolo Samsung a instalat un Exynos 9810 din propria producție, aflat deja în excelentul Samsung Galaxy S9 din 2018. Procesorul de tip Octa-core este 2,7 gigahertz și fabricat cu tehnologia de 10 nanometri. Acesta este probabil unul dintre motivele pentru care Note 10 Lite este puțin mai ieftin decât S10 Lite echipat cu Snapdragon 855.

RAM – Random Access Memory sau memorie cu acces aleator. Este denumirea generică pentru orice tip de memorie de calculator care poate fi accesată aleator, oferind acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare.

Procesorul este combinat cu 6 GB de memorie RAM și o memorie internă de 128 GB. Utilizatorii pot extinde memoria internă a lui Note 10 Lite cu un card microSD de până la 512 GB. În plus, este acolo și un jack de 3,5 mm, prin care pot fi conectate căști normale.

Un impresionant departament foto pe Galaxy Note 10 Lite

Sistemul de camere foto al Galaxy Note 10 Lite este destul de impresionant. O cameră principală de 12 MP cu deschidere f / 1,7 și autofocus, una tot de 12 MP telefoto 2x și diafragmă f / 2,4. În plus, Samsung integrează, de asemenea, o altă cameră de 12 MP cu o deschidere f / 2,2, care este utilizată pentru fotografii cu unghi larg.

Cu 32 MP, camera frontală a Samsung Galaxy Note 10 Lite oferă o rezoluție considerabil mai mare decât triple-camera din spate și are o deschidere f / 2,0. Samsung spune că Note 10 Lite este capabil de videoclipuri Ultra HD cu până la 60 de cadre pe secundă și, la fel ca Galaxy S9, integrează un mod super slow motion. Încă nu știm dacă camerele de luat vederi ale Note 10 Lite au și un stabilizator de imagine.

O baterie mai mare ca seria Note 10 și un preț de 609 euro

Un alt aspect interesant la Note 10 Lite este bateria. Cu 4.500 mAh oferă o capacitate mai mare decât cele care sunt instalate în Note 10 sau Note 10+. Poate fi încărcată rapid cu până la 25 de wați folosind încărcare rapidă Samsung. Interesant, nu dispune de Samsung Wireless PowerShare, poate ca o altă măsură pentru a reduce costurile sau cel puțin pentru a-l diferenția de celelalte smartphone-uri Note 10.

Alte caracteristici includ Bluetooth 5.0, nu 5.1, așa cum se bănuia inițial, ceea ce ar fi făcut posibilă localizarea stiloului S-Pen în imediata apropiere. De asemenea, este oferit suport NFC, iar Wi-Fi dual band este standard, de asemenea.

Note 10 Lite are 8,7 mm grosime și cântărește 198 de grame. Android 10 servește ca sistem de operare în combinație cu interfața Samsung One UI 2.0. După ce am scris recent că dispozitivul va costa la vânzare cu puțin sub 630 de euro, putem corecta prețul în jos. Conform ultimelor informații Samsung pune un preț de 609 de euro pe Galaxy Note 10 Lite. Dispozitivul ar trebui să fie disponibil în Europa din ianuarie 2020.