Samsung Galaxy Note 10 Lite a fost lansat în India. Telefonul, lansat alături de Galaxy S10 Lite la începutul acestei luni, este versiunea accesibilă a gamei Note 10. Smartphone-ul Note 10 Lite este dotat cu un S Pen cu Bluetooth, afișaj Dynamic AMOLED, un scaner de amprentă în afișaj, triple-camera la spate și o mufă pentru căști de 3,5 mm.

Cel mai recent sistem de operare Android 10 cu One UI 2.0 vine direct din cutie. Cu toate acestea, Note 10 Lite este dotat cu procesorul Exynos 9810, creierul din spatele smartphone-urilor Galaxy Note 9 și Samsung Galaxy S9 din 2018. Conform 91Mobiles, acum Note 10 Lite este la vânzare în India și costă mai puțin de 500 de euro. Este diferență destul de mare între prețul din India și cel din Italia. Nu știm ce preț va avea când va veni în România.

Galaxy Note 10 Lite în culorile Aura Red, Aura Black și Aura Glow

Prețul lui Note 10 Lite în India începe de la 38.990 rupii (495€), pentru modelul de bază cu 6GB RAM și stocare de 128GB. Opțiunea cu 8GB RAM + 128GB stocare costă 40.999 rupii (520€). Ambele variante vor fi disponibile în India începând cu 3 februarie prin intermediul magazinelor online și a magazinului online Samsung. Precomenzile au început, Galaxy Note 10 Lite fiind disponibil în opțiuni de culoare Aura Glow, Aura Black și Aura Red.

În privința specificațiilor, Note 10 Lite oferă un display Infinity-O de 6,7 inch, moștenit de la seria Note 10. Ecranul are rezoluție Full-HD+ și găzduiește un scaner de amprentă in-display pentru securitate. Smartphone-ul Samsung este dotat cu un S Pen care acceptă Air Gesture și Bluetooth Low Energy. Astfel vă permite să navigați la o prezentare, să controlați conținutul video sau să faceți o fotografie făcând clic pe butonul de pe stylus.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Air Gesture este caracteristica Samsung pentru a controla funcțiile unui smartphone fără a atinge ecranul. Senzorul îți poate recunoaște cel mai bine gesturile de la o distanță de 7cm de ecran atunci când le efectuezi cu viteză normală. Este posibil ca gesturile să nu fie recunoscute dacă purtați mănuși.[/vc_message]

În departamentul foto, Note 10 Lite are triple-camera cu una primară de 12MP cu diafragma f/1,7 și OIS; una telefoto de 12MP cu f/2,4 și OIS; una de 12MP Ultra-wide cu deschiderea f/2,2. Pentru selfie-uri și videochaturi, receptorul este echipat cu un shooter de 32MP cu deschiderea f/2,2. O baterie de 4.500mAh cu încărcare rapidă de 25W asigură curentul necesar pentru funcționare. Opțiunile de conectare ale telefonului Samsung includ: dual VoLTE 4G, Wi-Fi, Bluetooth 5, GPS, GLONASS, USB 3.1, NFC, MST și mufă de 3,5mm.