Nu, seria Samsung Galaxy Note 10 nu are un blaster IR

1268
Sursa Foto: SamMobile.com

Înainte de lansarea seriei Note 10 mai mulți utilizatori și-au pus întrebarea: Are Galaxy Note 10 un blaster IR? Aceasta este o întrebare pe care oamenii încă o pun, așa că este logic să rezolvăm problema o dată pentru totdeauna. Samsung a inclus un blaster IR în smartphone-urile sale emblematice, dar a încetat să mai facă lucru de câțiva ani. Zvonurile și informațiile inițiale despre Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+ au lăsat impresia că Samsung va readuce blaster-ul IR.

Multe lucruri s-au schimbat din momentul în care era ceva obișnuit să avem inclus un blaster IR în smartphone-uri. Există acum tehnologii mai inteligente pentru controlul electronicelor de consum, cum ar fi televizoarele, care nu suferă de limitări de rază sau de vedere. Un blaster nu ar avea sens pe un smartphone modern, deoarece ar fi inutil.

Are Samsung Galaxy Note 10 un blaster IR?

Nu, Galaxy Note 10 nu are un blaster IR, potrivit SamMobile. Nici Samsung Galaxy Note 10+ nu este dotat cu un blaster. Unele fotografii mai timpurii ale celor două smartphone-uri au dat oamenilor această falsă speranță. Dispozitivul are o gaură mică în partea de sus chiar lângă slotul SIM. Nu este prezent pe alte dispozitive Samsung și forma sa amintește oamenilor de un blaster IR. Astfel s-a născut zvonul privind acest blaster și oamenii au început să spere că va deveni realitate. Repetăm, un blaster nu ar mai avea niciun scop în aceste zile pe un smartphone.

Blaster IR – este un emițător cu infraroșu pentru a controla în mod autonom un dispozitiv de la distanță. Această componentă este folosită în telecomenzi și în dispozitivele care pot fi utilizate ca telecomandă universală. Au fost incluse în unele smartphone-uri, tablete sau mai rar în smartwatch-uri.

Majoritatea aparatelor casnice ultramoderne dispun de comenzi vocale

Am mai explicat nu de mult ce rol are această gaură. Nu este un difuzor dedicat și cu siguranță nu este un blaster IR. Este pur și simplu o gaură care permite sunetului să iasă din telefon. Marginile lui Galaxy Note 10 sunt atât de subțiri încât grila difuzorului a trebuit redusă în mod semnificativ. Samsung a oferit pur și simplu o altă modalitate pentru ca sunetul să iasă din telefon pentru a păstra aceeași ieșire stereo ca pe celelalte flagship-uri recente.

Ne-am întrebat de ce oamenii s-au arătat atât de entuziasmați de o tehnologie învechită (IR este încă util în unele domenii) pentru un dispozitiv mobil. Trăim într-o epocă în care totul trebuie să fie „inteligent”. De la încuietorile și soneriile de ușă și aparatele de aer condiționat până la mașinile de spălat, până chiar și la aragazuri. Totul este conectat și poate fi controlat folosind comenzi vocale. În acest context nu prea mai există niciun folos pentru un blaster IR pe un smartphone Samsung modern.