Galaxy Note 10 nu funcționează cu Gear VR, conform Samsung

1778
Sursa Foto: via Theverge.com

Încă de la primele informații despre Galaxy Note 10 mai mulți fani Samsung s-au întrebat dacă va fi compatibil cu setul cu cască Gear VR. Samsung Note 10 și Note 10+ nu sunt „compatibile” cu Samsung Gear VR. Informația a fost confirmată de Samsung pentru site-ul britanic The Verge. Acest set de căști de realitate virtuală funcționează cu un telefon plasat în fața lentilelor.

La evenimentul „Samsung Galaxy Unpacked 2019” de la New York, Samsung nu a dezvăluit o nouă cască Gear VR și nici nu a fost menționat nimic despre Gear VR. De asemenea, gigantul tech sud-coreean nu a mai actualizat setul Gear VR din 2017. Decizia de a nu introduce compatibilitatea seriei Note 10 cu setul Samsung Gear VR naște îndoieli asupra viitorului setului Gear VR.

Seria Samsung Galaxy Note 10 nu este compatibilă cu Gear VR

Cele mai recente telefoane Samsung care acceptă Gear VR au fost toate cele patru modele de telefoane din seria Galaxy S10 dar, doar prin intermediul unui adaptor. Același lucru s-a întâmplat și în cazul smartphone-ului Samsung Galaxy Note 9 de anul trecut. Samsung Gear VR are încă o pagină de produs în magazinul Samsung, dar nu pare să fie disponibil pentru achiziționare acolo. Setul este însă disponibil pe Amazon.

Se pare că Samsung s-ar putea distanța de conceptul VR alimentat de smartphone-uri. Totuși tehnologia continuă să fie utilizată la diferite evenimente sau prezentări de filme. În plan comercial, însă, atenția Samsung pare să se îndrepte mai mult către AR (realitate augmentată). Dar,„Rămânem angajați să inovăm în VR și AR pentru a oferi experiențe noi incredibile consumatorilor noștri”. A declarat Samsung pentru The Verge.

Samsung Gear VR este un set de căști pentru realitate virtuală dezvoltat de Samsung Electronics în colaborare cu Oculus VR. Setul Gear VR este fabricat de Samsung și anunțat pe 3 septembrie 2014, a fost lansat pe 27 noiembrie 2015.

În ciuda deciziei Samsung, Gear VR ar mai putea avea viață și de acum înainte, conform The Verge. Samsung Gear VR este compatibil cu mai multe telefoane Samsung anterioare, chiar și modele mai vechi. În prezent sunt acceptate de Samsung Gear VR telefoanele Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+, Galaxy Note 5, Galaxy S7, S7 Edge. Funcționează, de asemenea, cu Galaxy S8 și S8+, Samsung Galaxy Note FE, Galaxy Note 8, Galaxy A8 / A8+ (2018), Samsung Galaxy S9 / Galaxy S9+ și seria Galaxy S10.