Galaxy Note 10 vine cu un procesor Exynos fabricat cu tehnologia de 7nm

1120

Samsung Galaxy Note 10 vine cu un nou procesor Exynos fabricat cu aceeași tehnologie de 7nm ca Snapdragon 865. Recent am am scris că Samsung va produce ultimul model de procesor la companiei Qualcommm, Snapdargon 865. Tehnologia de fabricație de 7nm EUV (Extreme Ultraviolet) a fascinat compania Qualcomm și aceasta a acordat gigantului high-tech dreptul de a produce procesorul Snapdragon 865. Producția va începe cel mai probabil spre sfârșitul anului 2019.

Samsung a ratat posibilitatea de a fabrica procesorul Snapdragon 855, a fost produs de TSMC din Taiwan. Cu noul proces de 7nm EUV, compania sud-coreeană a reușit să atragă pe Qualcomm și Nvidia ca primii clienți. Acum, conform informațiilor Samsung va fabrica și următorul procesor Exynos, tot cu tehnologia de 7nm. Acesta se va regăsi în Samsung Galaxy Note 10.

Samsung Exynos de 7nm transformă seria Galaxy Note 10 în câștigătoare

Șeful diviziei de semiconductori Samsung LSI a numit tehnologia EUV „provocatoare” în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a menționat că gigantul sud-coreean se așteaptă să devină lider în producția de procesoare cu această tehnologie. Noile echipamente de producție vor contribui la fabricarea unor procesoare foarte mici cu mai puține cheltuieli și mult mai eficiente energetic.

Chips-urile realizate cu litografia de 7nm EUV de-a doua generație pot fi produse mai ușor acum. Vor avea un randament mai bun, liniile de producție vor avea o productivitate mai mare, vor fi mai eficiente energetic și, automat mai ieftine. În același timp, comparativ cu procesoarele de 10 nanometri (nm) aflate în Galaxy Note 9, cele de 7nm EUV vor fi mai reduse ca dimensiuni cu 40% și mai rapide cu 20%. Nu în ultimul timp consumul de energie va fi mai mic cu 50%.

Nanometru simbolizat nm, este o unitate de lungime în sistemul metric, egală cu o miliardime de metru (0,000000001 m). Denumirea combină prefixul nano cu metrul. Un nanometru este de 60.000 de ori mai mic decât grosimea unui fir de păr, este invizibil pentru ochiul uman.

Procesoarele mobile de astăzi sunt tot de puternice și mai mici. Credem că designerii viitoarelor chipset-uri Exynos vor folosi spațiul eliberat din telefon, prin reducerea dimensiunii procesorului, pentru baterii mai mari și mai eficiente ca durată de viață.

Procesorul Snapdragon 865 posibil fără un modem Qualcomm X55

Conform informațiilor din domeniu, procesorul Snapdragon 865 cu tehnologia de fabricație de 7nm EUV, va fi produs în două versiuni. Unul cu un modem 5G și unul fără. Acest lucru înseamnă cel mai probabil că modemul Qualcomm X55 nu va mai fi integrat în procesorul Snapdragon 865. Qualcomm Snapdragon 855, aflat în telefoanele emblematice actuale, are nevoie de două componente pentru a forma un telefon cu conectivitate 5G, un modem Qualcomm X55 și procesorul în sine. Sperăm că viitorul Snapdragon 865 nu va apela la un modem separat de procesor.

Vorbind de Galaxy Note 10, informația de la PhoneArena, ne anunță că Samsung a început deja producția unui nou chipset Exynos care va intra în noile Galaxy Note. Acest procesor va fi al doilea chip fabricat cu tehnologia de 7nm, după Qualcomm Snapdragon 865.

Samsung Exynos 9820, care este în trio-ul Galaxy S10 este fabricat cu un proces de producție 8nm. Samsung Galaxy Note 10 poate fi primul telefon lansat cu un procesor de 7nm EUV.