Galaxy Note 10, procesul de producție perturbat de o disputa comercială

764
Sursa Foto: via SamMobile.com

Cu seria Galaxy Note 10 setată să fie dezvăluită pe 7 august, Samsung a început deja să lucreze la următorul său smartphone. Cu toate acestea, se pare că disputa comercială dintre Coreea de Sud și Japonia provoacă indirect unele probleme acestei serii. Informațiile din zonă susțin că producția seriei Galaxy Note 10 se confruntă cu o perturbare din cauza acestor probleme.

Ca protest împotriva unei decizii a Curții Supreme din Coreea de Sud, Japonia a impus sancțiuni economice dure acestei țări. Ele vizează printre altele materialele folosite în producția de semiconductori și afișaje mobile. Samsung se bazează pe importurile japoneze pentru aproape 90% din aceste materiale.

Sancțiunile economice japoneze pot influența producția seriei Galaxy Note 10

Conform SamMobile, postul de radio sud-coreean JTBC a citat un oficial Samsung spunând că „În această lună, Samsung a redus cu 10% producția la Exynos. Acesta este un procesor mobil care va fi utilizat pentru seria Galaxy Note 10„. Oficialul Samsung a adăugat că diferența de 10% din producția procesoarelor Exynos va fi produsă luna viitoare.

Seria Galaxy Note 10 va fi alimentată de procesorul Samsung Exynos 9825. Acesta este varianta de 7nm a modelului Exynos 9820 lansat cu Galaxy S10, la începutul acestui an. Samsung va lansa Galaxy Note 10 cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855, dar numai pe anumite piețe. Procesoarele Exynos 9825 vor echipa cea mai mare parte din seria Note 10, aceasta fiind destinată piețelor internaționale. Procesorul Snapdragon va echipa doar telefoanele pentru SUA, China și alte câteva piețe. E de înțeles preocuparea companiei Samsung privind aceste sancțiuni economice impuse de Japonia.

Japonia este un arhipelag format din 6852 de insule. Japonia este a treia cea mai mare economie din lume, după Statele Unite și China, în ceea ce privește PIB-ul nominal. Este a patra cea mai mare economie din lume, după Statele Unite, China și India, după puterea de cumpărare. Floarea de cireș (sakura) este floarea națională a Japoniei.

Japonia a restricționat exporturile de fluorură de poliimidă și fluorură de hidrogen

Samsung a refuzat să confirme informațiile privind reducerea producției. Observatorii din industrie sugerează că disputa comercială ar fi obligat Samsung să ajusteze cronologia de fabricație. Gigantul tech va încerca să țină seama de posibilitatea de a nu mai primi aceste produse din Japonia, esențiale pentru producție. Japonia a restricționat exporturile de fluorură de poliimidă și fluorură de hidrogen către Coreei de Sud. Companiile japoneze care exportă aceste produse în Coreea de Sud vor trebui acum să solicite aprobarea din partea guvernului japonez. Această aprobare ar putea dura cel puțin 90 de zile.

În acest context nu este o surpriză faptul că vicepreședintele companiei Samsung Electronics, Lee Jae-yong a făcut o vizită în Japonia. Oficialul Samsung a avut întâlniri cu principalii acționari ai furnizorilor de materiale japoneze, dar numele companiilor nu au fost dezvăluite.