Galaxy Note 20 cu senzor de amprente ultrasonic Qualcomm mai mare

651
Sursa Foto: qualcomm.com

Recent am scris despre faptul că seria Samsung Galaxy Note 20 nu va avea o variantă Ultra. Cel care a lămurit acest lucru a fost Roos Young, fondatorul și CEO al Display Supply Chain Consultants pe Twitter. Ross Young a revenit acum cu noi detalii despre seria Galaxy Note 20. Potrivit acestuia, cele două Note pot fi primele telefoane cu noua tehnologie de citire a amprentelor 3D Sonic Max de la Qualcomm.

Qualcomm a anunțat la summit-ul Snapdragon Tech 2019 din Hawaii procesorul Snapdragon 865. Împreună cu acesta a fost lansat și un senzor ultrasonic de amprente 3D Sonic Max. Au fost zvonuri încă de atunci că acest senzor va ajunge pe seria Galaxy Note 20. Scanerul are o suprafață totală de 600 mm² și o zonă de detecție de aproximativ 17 mai mare decât scanerele precedente. Qualcomm 3D Sonic Max are dimensiunile de 30,6 / 19,2 mm și ocupă aproximativ 30% din suprafața ecranului. Un cititor tipic de amprente este de doar 4mm x 9mm. Max poate scana chiar și două amprente simultan, ceea ce crește nivelul de securitate oferit de sistem.

Samsung Galaxy Note 20 cu scanerul de amprente Qualcomm 3D Sonic Max

Conform Universmartphone, Ross Young consideră că Samsung va păstra gaura centrală pentru camera selfie cu seria Note 20. El explică că noua tehnologie pentru ecran LTPO, care va fi folosită la Note 20 este bună, deoarece economisește cu 15% energie. Primele astfel de ecrane Samsung LTPO au fost utilizate pe ceasurile inteligente.

Galaxy Note 20 va veni cu 16GB RAM standard, potrivit lui Young, de la 12GB față de generația anterioară. Capacitatea bateriei va fi cuprinsă între 4.000mAh și 5.000mAh, deci mai mare decât la seria Galaxy Note 10.

Display Supply Chain Consultants Este o companie de cercetare pentru toate tipurile de afișaje de pe piață. A fost fondată în 2016 și are sediul în Texas, SUA. Are specialiști și analiști cu experiență pe piața de afișaje și oferă informații și analize de marketing prin cercetări de piață.

Șeful Display Supply Chain Consultants s-a referit și la zvonurile privind viitorul pliabil Galaxy Fold 2. Conform acestuia Galaxy Fold 2 va avea un preț mai mic pentru că tot mai multe companii vor lansa telefoane pliabile. Și alte companii vor adopta sistemul pliabil Samsung clamshell, cel aflat pe Galaxy Z Flip și vor aduce astfel de telefoane pe piață la prețuri mai mici. Sigur că vor fi și companii care vor merge pe sistemul existent pe Galaxy Fold, cu format gen tabletă și specificații premium.

Huawei, care contează tot mai puțin la nivel global, este de așteptat să lanseze un astfel de dispozitiv. Momentan se pare că are probleme încercând să descopere o soluție Ultra Thing Glass pentru un astfel de dispozitiv cu ecran pliabil mare.

Samsung va lansa seria Galaxy Note 20 și Fold 2 la începutul lunii august, probabil printr-un eveniment online. Smartphone-urile vor ajunge la vânzare la sfârșitul aceleiași luni, respectând tradiția de până acum a companiei Samsung.