Vânzările de Galaxy Z Flip au crescut cu 56,1% în prima lună după lansare

917
Sursa Foto: sammobile.com

Piața globală a smartphone-urilor este într-o situație dificilă din cauza pandemiei COVID-19. Vânzările seriei Galaxy S20 sunt sub așteptările inițiale, iar compania a redus la jumătate comenzile pe măsură ce cererea pentru smartphone-uri a scăzut. În situația companiei Samsung sunt toți marii producători de telefoane mobile. Există și o excepție: Samsung Galaxy Z Flip.

Da, pliabilul companiei sud-coreene are alt statut, Samsung Galaxy Z Flip este în cu totul altă situație. Flip-ul Samsung s-a descurcat bine în ceea ce privește vânzările pe tot parcursul lunii martie, semnele sunt mai mult decât încurajatoare și pentru aprilie. Acest lucru poate sugera că piața și clienții au reacționat bine la telefonul pliabil.

Samsung Galaxy Z Flip se vinde foarte bine la nivel global

Conform SamMobile, care citează site-ul EconomicTimes, Samsung a vândut 230.000 de bucăți din Galaxy Z Flip în toată lumea, doar în luna martie. Cifra vânzărilor reprezentând o creștere de 56,1% față de luna precedentă, lună în care telefonul pliabil a fost lansat. Aceasta ar putea să nu însemne prea mult pentru veniturile Samsung, având în vedere situația pieței globale de smartphone-uri. Dar, cel puțin aceste cifre arată că Flip-ul este într-o traiectorie ascendentă la o lună după debut. Poate și strategia Samsung de a lansa modelul Galaxy Z Flip Mirror Gold pe unele piețe poate să fi contribuit la această creștere.

Un alt lucru care ar fi putut provoca deznodământul vânzărilor bune de Samsung Galaxy Z Flip este disponibilitatea mai largă a dispozitivului. În februarie, dispozitivul a fost disponibil numai în anumite țări, dar din martie a ajuns pe mai multe piețe internaționale. A mai ajutat și faptul că Z Flip nu a avut defectele de hardware existente pe concurentul său Motorola Razr.

Motorola a fost o companie multinațională de telecomunicații din SUA. În august 2011 Motorola Mobility a fost achiziționată de către Google cu 12,5 miliarde de dolari. În ianuarie 2014 a fost vândută companiei chineze Lenovo cu 2,91 miliarde de dolari.

Samsung a pregătit noi brevete de design pentru viitorul Galaxy Z Flip 2

Galaxy Z Flip pare să fie un mic erou pe piața, destul de mică, de dispozitive pliabile. Samsung, cel puțin până acum, conduce segmentul de smartphone-uri pliabile. Observatorii din industrie așteaptă ca cererea pentru afișaje pliabile să crească de cel puțin de o sută de ori în următorii 5 ani. Samsung pare să fie într-o poziție favorabilă și în acest segment de piață.

Sperăm că gigantul coreean va trece cu succes de actualul declin de pe piață, cauzat de COVID-19, fără ca planurile sale inițiale pentru telefoanele pliabile să fie afectate într-un mod semnificativ. Deocamdată, Samsung este deja ocupat cu noi brevete de design pentru viitorul Z Flip 2, planificat pentru lansare în prima jumătate a anului 2021. Două noi brevete de design au fost depuse de Samsung la WIPO anul acesta pentru viitorul Flip al companiei.