Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

374
Note 20 si Galaxy S20 primesc o noua functie de camera de la Galaxy S21
Sursa Foto: phonearena.com

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de top. Astfel nu este de mirare că Samsung continuă să facă acest lucru pentru a păstra loialitatea clienților săi. Acum o nouă funcție de pe seria Galaxy S21 trece pe seriile Galaxy S20 și Galaxy Note 20.

Cel mai recent exemplu este View Director care a debutat pe seria Galaxy S21. Această caracteristică permite utilizatorilor să comute între toate camerele din spate și să vadă fluxul în timp ce realizează videoclipuri. În plus, acest noul mod permite utilizatorilor de Galaxy S21 să înregistreze videoclipuri cu camera din față și cele din spate în același timp. Este o caracteristică utilă pentru cei care doresc un pic mai mult de la camerele lor emblematice. Din păcate, a fost disponibil doar pe gama Galaxy S21 până de curând.

Dual Recording la seria Galaxy Note 20 și Galaxy S20

Acum Samsung a decis să treacă Director View într-o anumită formă pe flagship-urile mai vechi, Galaxy S20 și Note 20. Nu este chiar Vizualizarea Directorului de pe seria Galaxy S21. PhoneArena scrie că, împreună cu patch-ul de securitate din mai, Samsung lansează o nouă opțiune de cameră pe seria Galaxy S20. Aceasta le permite utilizatorilor să înregistreze videoclipuri cu camera frontală și cele din spate în același timp.

Noua funcție este denumită „Înregistrare duală – Dual Recording” și ar trebui să fie disponibilă în aplicația camerei după instalarea actualizării din mai 2021. Noua opțiune de cameră Director View încă lipsește, dar funcționalitatea sa principală există și o puteți folosi dacă dețineți unul dintre flagship-urile Samsung de anul trecut. Este vorba despre unul dintre modelele din seria Galaxy S20 sau Galaxy Note 20.

Datorită restricțiilor pandemiei asupra adunărilor publice și sociale, seria Note 20 a fost lansată digital la sediul Samsung din Coreea de Sud. Costul de fabricație pentru un model Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G este de ~463€.

Seria Galaxy Note 20 este primele telefoane care primesc actualizarea din mai. Este o actualizare mare, datorită sosirii neașteptate a acestui nou mod de cameră.  Actualizarea vine cu versiunea de firmware N98*BXXU2DUDA și are o dimensiune de peste 430MB. Acesta conține și patch-ul de securitate din luna mai. Acest lucru îmbunătățește securitatea mai multor aplicații, dar aceasta nu este cea mai interesantă parte a actualizării.

Nu știm dacă Galaxy S20 FE primește și el Dual Recording

Când seria Galaxy Note 20 a primit upgrade-ul la One UI 3.1, acesta a inclus câteva dintre caracteristicile Galaxy S21. Cu toate acestea, una lipsea: suportul Director View. Se părea că Samsung dorește să îl păstreze exclusiv pentru modelele sale de top în 2021 – dar lucrurile s-au schimbat.

După instalarea noii actualizări, veți găsi modul de înregistrare duală în aplicația pentru cameră a Galaxy Note 20. O puteți găsi la rubrica Mai multe. Dual Recording ne amintește de vechiul mod de cameră duală, pe care l-ați putut instala opțional pe dispozitive precum Samsung Galaxy S7. Cu Dual Recording, puteți comuta instantaneu între camera frontală și cea principală, în timp ce înregistrați videoclipuri.

Mai devreme sau mai târziu veți primi un mesaj prin care puteți descărca pachetul – sau mergeți direct prin Setări la Actualizare software și alegeți Descărcați și instalați acolo. Posesorii unui model de Galaxy S20 sau Galaxy Note 20 vor primi cu siguranță actualizarea, dar poate nu chiar astăzi. Nu știm dacă și Samsung Galaxy S20 FE este în aceeași situație.