Samsung Galaxy Note 20, noile modele de top din seria Note

891
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

După lansarea seriei Galaxy S20 în februarie, informațiile despre noile smartphone-uri Galaxy Note au început să fie tot mai consistente. Acum știm că vor fi lansate două modele, Samsung Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra. Nu va exista un Galaxy Note 20+ anul acesta. Speculațiile s-au accelerat săptămâna trecută după ce două imagini cu Galaxy Note 20 Ultra au fost descoperite pe site-ul rusesc Samsung.

Imaginile arată un smartphone frumos colorat în bronz, culoare pe care Samsung o numește „Mystic Bronze”. De ceva vreme au există zvonuri că una dintre culorile seriei Note 20 va fi bronz, printre altele. Prin urmare, imaginile publicate de Samsung Russia nu au făcut decât să confirme acest lucru. Fotografiile au arătat doar partea din spate a dispozitivului, în combinație cu celebrul S Pen.

Smartphone-urile Samsung Galaxy Note

La fel ca în cazul seriei Galaxy Note 10 și Galaxy S20, Samsung pare să opteze din nou pentru un ecran Dynamic AMOLED Infinity-O cu o singură cameră frontal, centrată în partea superioară. Gaura ecranului va fi puțin mai mică decât înainte, același lucru este valabil și pentru marginile ecranului. De asemenea, dispozitivul pare să aibă un design ceva mai puțin rotunjit decât predecesorul său.

Bazat pe imaginile scurse în combinație cu zvonurile anterioare, Jermaine Smit alias Concept Creator, a realizat mai multe imagini cu Note 20 Ultra. Conform LetsGoDigital, pe lângă culoarea bronzului, noul flagship Samsung va fi disponibil în negru și gri. De asemenea, poate fi lansată și o versiune albă a modelului Ultra. Modelul Note 20 va fi probabil disponibil în plus și într-o schemă elegantă de culori verzi.

3D Sonic Max are o suprafață totală de 600 mm² și este de ~17 ori mai mare ca suprafață, decât generația actuală de senzori. 3D Sonic Max are dimensiunile de 30,6 / 19,2 mm și va ocupa aproximativ 30% din suprafața ecranului.

Modelul standard Galaxy Note 20 va avea un ecran plat, probabil un ecran Full HD+ de 6,4 inch. Rata de reîmprospătare de 120 Hertz, apărută prima dată la modelele S20, nu va fi Note 20. Samsung pare să opteze pentru un ecran de 60 Hertz. Din fericire, modelul Ultra este echipat cu un ecran de înaltă calitate: un ecran QHD+ 120Hz de 6,9 ​​inch. Ambele modele au suport HDR10+.

Samsung va pune pe seria Note 20 noul senzor ultrasonic Qualcomm 3D Sonic Max. Noul senzor poate acoperi o suprafață mai mare de afișare, în plus, poate să scaneze două degete în același timp. Acest lucru ar fi în beneficiul securității.

Performanță îmbunătățită și mai multă memorie RAM

De asemenea, se așteaptă îmbunătățiri în ceea ce privește performanța generală. În locul lui Exynos 990 găsit în modelele S20, seria Note 20 va avea cel mai probabil procesorul Exynos 992 de 5 nm. Cu toate acestea, nu se știe încă dacă acest SoC extrem de rapid va fi folosit doar pentru modelele vândute în Coreea sau și în alte părți ale lumii. Snapdragon 865+ va fi utilizat cel mai probabil în SUA.

Pe lângă un procesor mai rapid, este de așteptat și mai multă memorie. Anul trecut, stocarea de 8 GB RAM / 256 GB a fost varianta de bază pentru Note 10. Modelul „Plus” a fost dotat standard cu 12 GB memorie RAM / 256 GB stocare. Din ambele variante, a fost lansat și un model 5G, care avea o memorie suplimentară standard. În plus, o variantă 4G este de asemenea așteptată la ambele modele.

Mai multe informații afirmă că Samsung va alege anul acesta să pună 16 GB de RAM în seria Note. Cu toate acestea, încă nu se știe dacă acest lucru se va aplica pentru ambele modele sau nu. La urma urmei, mai multă memorie înseamnă și un cost mai mare.

Camere mai performante pe noua seria Note 20

Samsung Note 20 Ultra are sistemul de camere de cea mai înaltă calitate. Din imaginile apărute până acum, se poate concluziona că sunt plasate vertical în modulul foto iar camera de jos este una tip periscop. Sistemul de camere este destul de proeminent față de carcasă, nu tocmai estetic, însă indică faptul că Samsung folosește camere mari – la fel ca Galaxy S20 Ultra.

Modelul Ultra va avea o cameră de 108 megapixeli. În plus, vor fi integrate o cameră cu unghi larg de 12MP și o cameră zoom tip periscop de 13MP. Zoom spațial 100x este omis de această dată, în schimb dispozitivul pare să suporte zoom digital de 50x. Zoomul hibrid de 10x va fi menținut și va oferi o calitate mai bună decât înainte, în special în condiții de iluminare slabă. Funcția video 8K care a fost implementată prima dată în S20 va fi găsită și în noile smartphone-uri Note.

În partea dreaptă a celor trei camere vedem un bliț LED și un laser cu autofocus. Prin urmare, camera foto 3D ToF va fi anulată. Se spune că Samsung a îmbunătățit foarte mult sistemul AF, atât în ​​ceea ce privește viteza, cât și precizia. Acest lucru a fost necesar pentru că sistemul de focalizare de pe S20 Ultra a lăsat puțin de dorit. Samsung a făcut modificări de software în acest sens.

Galaxy Note 20 Ultra va avea o baterie de 4.500 mAh cu încărcare rapidă de 45 W. Dacă acest încărcător este și inclus, rămâne de văzut. S20 Ultra este dotat cu un încărcător de 25 W, în timp ce acest smartphone acceptă încărcare rapidă de 45 W.

Cât vor costa noile smartphone-uri Samsung?

Săptămâna trecută am aflat că toate modelele vor costa mai mult cu aproximativ 150€, comparativ cu Galaxy Note 10+. Acest lucru ar duce prețul de pornire al Samsung Galaxy Note 20 Ultra la aproximativ 1.250 EUR. O sumă imensă, desigur, dar totuși cu 100€ mai mică decât prețul lui S20 Ultra.

În ceea ce privește modelul Note 10 a primit anul trecut un preț cu amănuntul sugerat de 950€ (varianta cu 8 GB RAM / 256 GB stocare). În acest an, însă, Samsung aduce un Note 20 cu specificații mai puțin de calitate. De exemplu afișajul plat Full HD+ 60 Hz. Prin urmare, este plauzibil ca prețul acestuia să nu crească așa de mult, în ciuda adăugării 5G. Așteptarea noastră este ca Galaxy Note 20 să fie lansat pe piață la un preț de pornire de 1.000€. Cert este că, pentru modelele de top Samsung, va trebui să băgați mâna mai adânc în buzunar.

Noile smartphone-uri cu S Pen vor fi anunțate oficial miercuri, 5 august 2020 în cadrul unui eveniment online. În cadrul evenimentului Galaxy Unpacked 2020, Samsung va anunța probabil pe Galaxy Z Fold 2, pe Galaxy Z Flip 5G și tableta Galaxy Tab S7.

SURSĂLetsgoDigital