Seria Galaxy Note 20 ar putea fi foarte similară cu seria Galaxy S20

799
Sursa Foto: phonearena.com

Prezentată oficial în urmă cu mai bine de o lună și lansată la vânzare la câteva săptămâni de la anunțul oficial, Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra nu par să se vândă foarte bine. Sunt mai multe informații în acest sens și una dintre cele mai importante cauze este virusul corona. COVID-19 are efecte negative și asupra industriei de telefonie mobilă în general.

În mod firesc, ne așteptăm ca cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume să-și îndrepte atenția asupra „următorul lucru mare” al companiei. Conform informațiilor, viitoarea serie Note 20 a început să vadă lumina zilei un pic mai devreme decât de obicei. Două dintre cele mai de încredere voci din domeniul on-line, citate de PhoneArena, Ice Universe și Max Wienbach, ne îndeamnă, să nu ne facem mari speranțe în privința seriei Note 20.

Seria Galaxy Note 20 aproape identică cu Galaxy S20 dar, fără stilou

În loc să mai așteptați câteva luni, puteți cumpăra un Note 20 chiar acum … achiziționând un Galaxy S20 Ultra. Sigur că fără un S Pen! Aproape totul va fi la fel, inclusiv camerele de luat vederi! Atât Ice Universe, @UniverseIce, cât și Max Weinbach, @MaxWinebach, au motive puternice pentru a crede că specificațiile hardware ce vor fi pe seria Note 20 „să nu fie modificate în mod semnificativ în comparație cu seria S20”. Următoarea serie Samsung high-end va arăta practic ca „Seria Galaxy S cu un stilou S Pen.”

Poate este cea mai bună descriere a asemănărilor dintre ultimele generații de Galaxy Note și ultimele câteva versiuni din seria Galaxy S. Totuși, trebuie să remarcăm că Galaxy Note 10 și Note 10+ din 2019, de exemplu, au avut ceva schimbări ca aspect extern față de seria Galaxy S10. La seria Note 10 a fost repoziționat decupajul ecranului pentru camera frontală și configurarea camerelor din spate, față de S10. Dar nu credem că Samsung va face schimbări mari pe Galaxy Note 20, Sigur va adopta aceeași cameră centrală față și un modul de camere posterioare în formă de pătrat, ca seria S20.

Hardware-ul este partea fizică din care este construit un sistem, un smartphone, care realizează efectiv activitatea. Software se referă la programe pentru calculatoare și telefoane incluzând procedurile lor de aplicare care comandă smartphone-ului cum să lucreze.

Cu gama Galaxy S20 capacitatea bateriilor a crescut nesperat. În acest sens nu credem că gigantul tech va face vreo modificare. O baterie de 5.000mAh sigur o vom regăsi cel puțin pe unul dintre modelele Galaxy Note 20. Desigur și anumite îmbunătățiri de software pentru creșterea performanțelor bateriei sunt posibile. În acest fel singurul motiv pentru care cumpărătorii vor dori un Galaxy Note 20, poate rămâne celebrul stylus Samsung S Pen.

Nu se cunosc date despre lansare sau prețuri în acest moment

La fel ca multe alte dispozitive care se așteaptă să genereze o cerere robustă în întreaga lume, Galaxy Note 20 ar putea fi afectat negativ de pandemia coronavirusului. Au fost informații care au sugerat că lansarea seriei Note 20 se poate amâna. Dar, deoarece epicentrul crizei de sănătate s-a mutat din Asia în Europa, există șanse ca Samsung să poată respecta programul inițial și să lanseze seria Galaxy Note 20 până la sfârșitul lunii iulie. Dacă se va întâmpla acest lucru, vânzările efective ar putea începe foarte bine în primele zile ale lunii august. Nu știm încă dacă Samsung va lansa trei modele de Note 20 sau două.

În ceea ce privește prețul, este evident că este destul de devreme pentru a face predicții ferme. Însă un Samsung Galaxy S20 Ultra cu S Pen și „colțuri mai pătrate” este puțin probabil să coste sub 1.400 de euro. Rămâne de văzut dacă Samsung va pune pe varianta mai mică un preț mai mare de 1.000 de euro. Sigur că ambele variante, poate trei, de Note 20, vor veni cu o conexiune 5G.