Ecranul seriei Galaxy Note 20 cu noua sticlă de protecție Gorilla Glass 7

607
Sursa Foto: SamMobile.com

Compania americană producătoare de sticlă Corning este pregătită să lanseze o nouă generație de Gorilla Glass. Viitoarea serie Samsung Galaxy Note 20 – sau cel puțin Note 20 Ultra – va fi primul smartphone din lume cu această sticlă de protecție. Despre celelalte variante de Corning Gorilla Glass știm mai multe, dar la ce ne putem aștepta de la Gorilla Glass 7?

Pentru început, se pare că sticla de protecție de generație următoare va avea un alt nume. Gorilla Glass 6 va fi urmată de Gorilla Glass Victus în loc de Gorilla Glass 7. Deși acesta din urmă ar putea fi lansată în paralel, ca o soluție alternativă pentru Gorilla Victus.

Gorilla Glass Victus mai rezistentă la căderi și zgârieturi

Mai important, compania a dezvăluit că Gorilla Glass Victus oferă de două ori rezistența la zgârieturi și aproape de două ori rezistența la cădere față de Gorilla Glass 6. Este un pas mare pentru Corning, deoarece fiecare nouă generație de Gorilla Glass s-a concentrat pe îmbunătățirea rezistenței la zgârieturi sau la scădere, dar niciodată la ambele în același timp. De fapt, rezistența la zgâriere nu a fost îmbunătățită cu adevărat de la Gorilla Glass 3. Cu ultimele modele Corning s-a concentrat mai mult pe îmbunătățirea rezistenței la cădere. Vedeți pe iLoveSamsung, tot ce trebuie să știți despre Gorilla Glass.

Sticla Gorilla Victus schimbă toate acestea și promite că va dubla rezistența la zgârieturi față de Gorilla Glass 6. În același timp noua sticlă este capabilă să reziste la căderi de la 2 metri. În schimb, Gorilla 6 rezistă la căderi de la o înălțime de până la 1,6 m, conform SamMobile.

Corning Inc. este o companie americană fondată în 1851 cu sediul în Corning, New York. Gorilla Glass este un strat de sticlă aluminosilicată de tip alcaliu, subțire, ușoară și rezistentă. Este folosită în principal la telefoane mobile și afișajele pentru laptopuri.

O sticlă mai bună pentru ecranul seriei Note 20

Chiar dacă Galaxy Note 20 va profita de Gorilla Glass Victus, acest lucru nu înseamnă că acest ecran nu se va sparge sau zgâria. Mai depinde și de persoana care ține acest smartphone în mână!

Corning și-a testat sticla permanent de-a lungul anilor și a atins acest nou nivel de rezistență cu sticla Victus care este și mai subțire decât Gorilla Glass 6. Astfel Samsung ar fi ales să facă seria Galaxy Note 20 mai rezistentă dar și mai subțire.

O altă mare caracteristică a acestei noi sticle este că nu costă mai mult decât Gorilla Glass 6 ca producție. În acest fel și Samsung poate profita de sticla de ultimă generație, fără a crește costurile de producție. Chiar există informații că seria Galaxy Note 20 va avea un preț aproximativ același ca seria Galaxy Note 10 de anul trecut. Prețul exact îl vom afla doar pe 5 august. Deocamdată, nu este foarte clar dacă Gorilla Glass Victus va fi disponibilă pe toate modelele sau doar pe Ultra.