Samsung Galaxy Note 20 Ultra: au apărut specificațiile și funcțiile

803
Sursa Foto: winfuture.de

Cu două săptămâni înainte de lansarea oficială Samsung a început să distribuie materialele promoționale necesare modelelor seriei Note 20. Și atunci devine inevitabil ca unele lucruri – sau chiar toate, să apară pe Internet. Și așa s-a întâmplat. Așa cum era oarecum previzibil, mai multe imagini și aproape toate specificațiile lui Samsung Galaxy Note 20 Ultra au apărut online. Pentru că deja știam multe despre acest dispozitiv de excepție, surprizele sunt mici.

Conform GalaxyClub, site german WinFuture a pus mâna pe fotografii, specificații și funcții, confirmând practic majoritatea lucrurilor pe care le știam deja despre Galaxy Note 20 Ultra. Dispozitivul are un ecran Super AMOLED de 6,9 ​​inch cu rezoluția de 3200 x 1440 pixeli. În interior rulează procesorul Exynos 990 – la fel ca în seria Galaxy S20 – cuplat cu 12GB RAM. În mod implicit, primiți stocare de 256 GB (UFS 3.1), dar ar trebui să urmeze și o variantă de 512 GB.

Camere foto de excepție pe Galaxy Note 20 Ultra

În zona camerelor de luat vederi, sunt confirmate într-adevăr câteva opțiuni excelente. Camera principală are o rezoluție de 108MP(f/1,8). Asta știam deja, dar Note 20 Ultra – spre deosebire de S20 Ultra – are auto-focus dual-pixel. Acest lucru ar trebui să facă focusarea mai rapidă și mai precisă. Mai mult, este un auto–focus cu laser, astfel încât va face tot posibilul pentru a scăpa de fotografiile încețoșate.

În plus, Galaxy Note 20 Ultra are și o cameră tip periscop de 12MP. Acesta oferă zoom optic de 5x. Aceasta are mult mai puțini pixeli decât camera de zoom de 48MP a S20 Ultra, dar asta nu înseamnă neapărat că fotografiile oferă mai puține detalii. O cameră cu unghi larg de 12MP și o cameră frontală de 10MP completează departamentul imagistică.

Gorilla Glass este o marcă de sticlă întărită chimic dezvoltată și fabricată de compania americană Corning. Gorilla Glas se află acum la a șaptea generație și este concepută să fie subțire, ușoară și rezistentă. Sticla este fabricat în Harrodsburg, Kentucky, Asan în Coreea și în Taiwan.

Smartphone-ul Galaxy Note 20 Ultra are o baterie de 4.500 mAh, care poate fi încărcată rapid (25 și 45 W). Desigur, senzorul de amprentă este situat sub afișaj și nu există conexiune de 3,5 mm pentru căști. Seria Note 20 este prima cu sticlă de protecție Gorilla Glass 7, care – se poate ghici – este mai rezistentă decât Gorilla Glass 6. Vedeți pe iLoveSamsung ce este Gorilla Glass și ce diferențe sunt între versiuni.

Desigur, un smartphone Note nu este un Note fără S Pen. Iar pentru Note 20 Ultra, Samsung a îmbunătățit iarăși stylusul pentru experiența utilizatorului. De exemplu, noul S Pen are un timp de răspuns de doar 9 milisecunde, ceea ce face ca scrisul și desenul să se simtă mai direct și mai natural.

Ne așteptăm la un preț mult de peste 1.000€

După cum știam deja, S Pen este localizat în partea stângă a corpului telefonului pentru prima dată. Modulul camerei este acum atât de mare încât nu mai există suficient spațiu pe partea dreaptă.

De asemenea, Samsung își extinde în continuare colaborarea cu Microsoft pentru Galaxy Note 20. Dispozitivele sunt optimizate pentru streaming de jocuri prin intermediul proiectului Microsoft xCloud. Cu ajutorul dispozitivelor, veți putea primi un Xbox Game Pass, cu care puteți juca 90 de jocuri.

Poate unul dintre cele mai așteptate detalii despre Galaxy Note 20 Ultra acum este prețul. Deși putem ghici că va depăși mult peste 1.000€, pur și simplu prețul nu este cunoscut. Anterior am scris că Note 20 Ultra va fi disponibil în negru și într-o nuanță cupru / bronz. Lansarea oficială este pe 5 august, data de lansare la vânzare se presupune a fi în jurul datei de 21 august.