Brevet Samsung, Galaxy Note 9 posibil cu scaner de amprente sub ecran

1552

Samsung Galaxy Note 9 ar putea fi primul smartphone de la Samsung care va ajunge pe piață cu un scaner de amprente aflat sub ecran. Un brevet recent depus de gigantul sud-coreean Samsung, pare într-adevăr să confirme că dezvoltarea acestei noi tehnologii este pe drumul cel bun. Samsung a depus un brevet la KIPRIS, un serviciu privind drepturile de proprietate intelectuală din Coreea de Sud, pentru un cititor de amprente sensibil la presiune, probabil că aceasta va fi la bordul lui Galaxy Note 9.

Locația scanerului de amprente cu probleme din spatele smartphone-ului, a fost considerat a fi principalul inconvenient pentru Galaxy Note 8. Se pare că problema ar putea fi rezolvată până la sfârșitul anului 2018, cu acest nou Galaxy Note 9.

De la lansarea duo-ului Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+, mulți utilizatori s-au plâns de locația scanerului de amprente digitale. Situat pe partea din spate a telefonului smartphone, lângă cameră, acest scaner nu este deloc ușor de folosit. Utilizatorul a putut pune degetul în mod accidental pe senzorul foto. Mulți au crezut că problema va fi corectată cu Galaxy Note 8, care urma să fie primul smartphone care va dispune de un scaner de amprente pe ecran, dar tehnologia nu era încă pregătită. Luminozitatea ecranului ar fi avut de suferit, nu a fost la pretențiile lui Samsung, iar firma sud-coreeană a amânat implementarea acestui senzor. Era deci doar o chestiune de timp până ca această tehnologie să fie gata.

KGI Securities este un grup de servicii financiare, asigurări și evaluare de piață fondat în 1988. KGI își desfășoară activitatea în regiunea Asia-Pacific, cu peste 100 de birouri și peste 4.500 de experți financiari. Are birouri în principalele centre economice din regiune, în China, Hong Kong, Singapore, Taiwan.

Cu toate acestea, la începutul lunii octombrie 2017, cunoscutul analist Ming Chi Kuo de la KGI Securities a spus că Galaxy Note 9 ar putea fi primul smartphone Samsung cu un scaner de amprente digitale integrat sub ecran. Acum a fost descoperit unui brevet, recent depus în Coreea de Sud de către Samsung, care pare să confirme această ipoteză.

Brevetul descrie un scaner de amprente sensibil la atingere, integrat direct sub afișajul Infinity. Se pare că această tehnologie este în cele din urmă finalizată și funcțională. Această inovație ar putea fi, de asemenea, principala schimbare ce va fi pe Galaxy Note 9 în raport cu Samsung Galaxy Note 8. Conform altor scurgeri de informații, Note 9 păstrează același ecran Infinity Display de 6,3 inch la fel ca predecesorul său. Pixul iconic S-Pen, factorul cel mai atrăgător al telefonului din gama Note, ar beneficia totuși de îmbunătățiri majore.

Conform unui oficial Samsung noul phablet va avea și o cameră îmbunătățită.

SURSĂPhoneAndroid