Următorul Galaxy Note poate veni cu o cameră în interiorul stiloului S Pen

773

Cu seria Galaxy S10 suntem încă în focuri dar, în acest timp apar și informații despre următorul Galaxy Note 10. Un brevet recent depus de Samsung la USPTO (Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA) este despre un nou S Pen. Acesta, conform brevetului, poate veni cu o cameră în stilou. Brevetul publicat în 5 februarie de USPTO a fost depus la sfârșitul lunii februarie 2017.

Samsung caută permanent modalități de a elimina complet absolut totul de pe ecran, fără găuri sau alt fel de breton. Pe lângă acest lucru utilizatorii viitorului Note 10, vor putea să facă fotografii cu o cameră aflată în S Pen.

O cameră cu un zoom digital foarte performant pe S Pen

Suntem siguri că Galaxy Note 10 vă veni cu schimbări importante, cum face de obicei Samsung. Acum schițele și explicațiile din acest brevet demonstrează că gigantul tech se ocupă serios și de S Pen. Pe scurt, brevetul Samsung descrie o metodă prin care se poate include o cameră în stiloul S Pen, potrivit PhoneArena. Camera foto va conține cel puțin un obiectiv și un senzor de imagine. În brevetul depus de Samsung, compania remarcă faptul că, în general, smartphone-urile sunt folosite din ce în ce mai mult pentru a face fotografii. Sistem de zoom optic ce va fi pe S Pen este unul foarte performant. Bineînțeles făcând comparație cu zoom-ul digital care se găsește acum pe toate smartphone-urile Galaxy.

Camera încorporată în stylus va fi controlată prin intermediul unui buton extern. Un alt buton extern, plasat mai jos pe S Pen, va permite utilizatorilor să ajusteze zoom-ul. Brevetul publicat de Patently Mobile, menționează că S Pen-ul este destinat unui dispozitiv Galaxy Note, dar nu specifică care dintre ele. Având în vedere că Galaxy Note 10 este următorul phablet Samsung ce va apărea în august, credem că acesta va beneficia de S Pen-ul prevăzut cu o cameră.

Patently Mobile a fost fondat la 19 mai 2014. Este un site concentrat în primul rând pe știri despre noi brevete și invenții. Scrie în principal despre brevetele depuse de Google, Samsung, Apple și Microsoft. Știrile se bazează în special pe informațiile obținute de la US Patent and Trademark Office (USPTO).

S Pen-ul cu o cameră foto poate fi folosit pe smartphone-uri, tablete sau notebook-uri

Adăugarea unui aparat de fotografiat la stiloul multifuncțional pe S Pen va îmbunătăți și mai mult utilitatea sa. Dar, este greu de crezut că Samsung va renunța la camera sau camerele foto frontale pe următorul Galaxy Note, pentru o cameră din S Pen. Camera stiloului, cel mai probabil, va fi una suplimentară cu noi caracteristici și funcții momentan necunoscute.

De fapt, nu suntem siguri că această cameră de pe pixul S este menită să înlocuiască aparatul de fotografiat frontal de la Galaxy Note. Pentru moment, singurul lucru despre care suntem siguri este că un stilou S Pen viitor ar putea permite utilizatorilor să facă poze fără a fi nevoie să utilizeze telefonul Galaxy Note.

Samsung specifică în documentația care însoțește acest brevet că pot fi incluse sloturi în notebook-urile viitoare și pe tablete pentru a include noul S Pen. Nu știm nicio dată concretă pentru apariția noului stilou prevăzut cu aparat de fotografiat. Posibil la prima lansare a unui notebook sau a unei tablete compatibile. Părerea noastă este că acest S Pen va debuta cu viitorul Samsung Galaxy Note 10, momentan cu numele de cod „Da Vinci”.