Seria Galaxy Note poate fi la capăt de linie, Galaxy S30 va moșteni S Pen-ul

522
Sursă foto: hdblog.it

S Pen-ul fost întotdeauna semnul distinctiv al seriei de smartphone-uri Galaxy Note. Celebrul stylus Samsung nu a fost niciodată inclus în modelele premium din seria Galaxy S. Acest lucru s-ar putea schimba odată cu următoarea generației a seriei Samsung Galaxy S30. Denumirea comercială nu este momentan cunoscută, Samsung poate merge pe Galaxy S21 sau Galaxy S30.

Aducerea unui S Pen pe viitoarea serie Galaxy S ar putea fi un punct de cotitură pentru această gamă. Gigantul high-tech poate motiva această decizie prin renunțarea la seria Galaxy Note. Acest lucru este susținut de zvonurile recente din mass-media sud-coreeană.

Au mai fost zvonuri privind renunțarea la seria Galaxy Note

Ipoteza conform căreia Samsung oprește producția de smartphone-uri Note nu este nouă. În urmă cu aproximativ un an, a fost susținută și de Evan Blass. Predicția nu a devenit realitate, Samsung a lansat smartphone-urile S20 în februarie și noua serie Note 20 la începutul acestei luni. Dar, este posibil ca programarea să fi fost pur și simplu amânată.

Seria Note 20 ar putea fi ultima dintr-o gamă istorică. Conform informațiilor din mass-media coreeană preluate de HDBlog, viitoarea serie Galaxy S21 / S30 va avea trei modele, o variantă de bază, un model Plus și unul Ultra. S Pen-ul ar fi păstrat doar în modelul Ultra. Dacă informațiile se vor dovedi corecte, Note 20 și Note 20 Ultra vor fi ultimele exponente ale unei linii istorice de produse. Primul model Note a fost lansat la sfârșitul anului 2011.

Seria Note este o serie de telefoane inteligente bazate pe Android dezvoltate și comercializate de Samsung. Primul telefon Galaxy Note a fost anunțat la IFA Berlin în 2011. Datorită ecranului său de 5,3 inch, noul dispozitiv era considerat un telefon cu un ecran extrem de mare!

Pentru a înlocui smartphone-urile cu S Pen în rolul de vârf al gamei premium lansată de obicei de Samsung în a doua jumătate a anului, compania s-ar putea orienta spre telefoanele pliabile, gen Galaxy Z Fold. Se zvonește că Galaxy Z Fold 3 va avea și un S Pen.

Eliminarea seriei Note ar putea dezamăgi crunt utilizatorii fideli ai acestui brand. Este o serie Samsung foarte iubită de fani și nu numai. Samsung ar justifica faptul că, în timp, în afara de S Pen, diferențele dintre seria S și Note s-au redus din ce în ce mai mult.