Samsung Galaxy Note Fold, un smartphone pliabil cu S Pen

1197
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Deși am întâlnit de-a lungul timpului numeroase brevete de telefoane pliabile, nu am văzut anterior niciun telefon pliant Samsung cu stilou. Ocazional, în descrierea unui brevet se vorbea și despre un smartphone pliabil care ar putea fi operat cu un S Pen, dar acest stilou digital nu a apărut niciodată în schițele brevetului. Acest lucru este remarcabil, cu atât mai mult cu cât concurenți precum LG și Huawei nu au brevetat un telefon pliabil cu stilou. Acum gigantul tech a brevetat un Galaxy Note Fold cu S Pen.

La sfârșitul lunii aprilie 2019, Samsung a depus un brevet la USPTO. Cererea este pentru un „dispozitiv electronic și o metodă de procesare a gesturilor”. Brevetul a fost publicat la 15 august 2019, după care a apărut și în baza de date WIPO. Timpul dintre cerere și publicare pentru Samsung Galaxy Note Fold este de doar 4 luni, este relativ scurt pentru un brevet de utilitate.

Samsung Galaxy Note Fold cu S Pen

Cu acest brevet pentru Samsung Galaxy Note Fold accentul nu se pune pe mecanismul de pliere. De data aceasta, se acordă o atenție deosebită gradului de dificultate de recunoaștere corectă și precisă a unui deget și / sau a unui stylus, atunci când este utilizat pe afișaj. În cele din urmă, presiunea aplicată pe ecran, pe linia de pliere, nu este egală cu presiunea aplicată pe partea dreaptă a ecranului.

Samsung a dezvoltat o tehnologie care face posibilă utilizarea S Pen-ului pe linia de pliere. Se poate face acest lucru chiar și atunci când smartphone-ul este utilizat într-o poziție pe jumătate pliată. Acest lucru permite utilizatorului să tragă pictograme sau conținut de la o secțiune de ecran la cealaltă. Cu Samsung Galaxy Note Fold este chiar posibil să desenați sau să scrieți cu exactitate pe linia de pliere. Nu contează dacă dispozitivul este pliat spre interior sau spre exterior. Utilizatorul poate utiliza partea de ecran curbată în același mod ca și partea de afișare care nu se îndoaie.

Seria Note – numele Note vine de la posibilitatea acestei serii de a scrie și nota diferite note și notițe pe ecranul smartphone-ului. Seria Note este orientată în principal către un stilou S Pen pentru scriere și calcul și ecrane mult mai mari.

Deși majoritatea ilustrațiilor de brevet se bazează pe o linie pliabilă, similară cu Fold-ul, un dispozitiv este, de asemenea, prezentat cu două linii pliabile, pe care le puteți plia și în exterior ca un design Z-Fold. În mod logic, Samsung va aplica mai întâi această tehnologie pe un telefon pliabil. În cele din urmă, descrierea brevetului prevede că această tehnologie ar putea fi implementată și într-un smartphone roll-up, în loc de un model pliabil.

Primul telefon pliabil Samsung cu S Pen

În luna iunie, site-ul Theelec din Coreea de Sud a scris că a doua generație Galaxy Fold este în lucru. Va avea un ecran flexibil mai mare, 8 inch în loc de 7,3 inch aflat pe actualul Galaxy Fold. Prima generație de Galaxy Fold s-a bazat pe seria Galaxy S, noul model se va baza pe Galaxy Note.

Pe lângă un afișaj mai mare, acest telefon va avea și un stylus, potrivit site-ului sud-coreean. Toate piesele pentru acest S Pen ar fi fost deja comandate. Samsung Galaxy Note Fold va fi anunțat la sfârșitul anului 2019 și va fi lansat oficial la începutul anului 2020. Inițial, acest smartphone pliabil ar fi fost planificat să fie scos la vânzare la sfârșitul anului 2019. Dar, din cauza problemelor cu Fold-ul original, data lansării a fost ușor avansată.

Ne este greu să verificăm în ce măsură aceste informații sunt corecte. Dar, este posibil ca Samsung să prezinte un nou telefon pliabil la MWC 2020 Barcelona. Că de această dată va fi adăugat și un S Pen, nu este de neconceput. Un Samsung Galaxy Note Fold cu S Pen ar fi un plus important la seria Note și poate aduce o nouă valoare pentru telefoanele pliabile.

SURSĂLetsgoDigital