Samsung Galaxy Note Fold, un smartphone pliabil cu S Pen

675
Sursa Foto: Concept Creator via nl.letsgodigital.org

În urmă cu mai bine de un an, Samsung Galaxy Fold a fost anunțat drept primul telefon pliabil al gigantului tech sud-coreean. Între timp, Galaxy Z Flip a fost adăugat la seria pliabilă Samsung, dar acest model nu este un succesor direct a lui Galaxy Fold. Galaxy Note 20 și Note 20+ sunt așteptate în a doua jumătate a anului 2020, iar succesorul lui Fold va fi probabil anunțat în același timp. Succesorul Fold-ului Samsung va fi probabil primul telefon pliabil cu stylus, posibil cu numele de Galaxy Note Fold.

Numele acestuia este încă neclar. Samsung poate alege numele Galaxy Fold 2. O altă opțiune este Galaxy Z Fold sau Galaxy Note Fold sau Fold Note – deci sunt o mulțime de opțiuni. Noul dispozitiv mobil este în orice caz dezvoltat sub numele de cod „Winner 2”, deoarece site-ul XDA-Developers a reușit să afle luna trecută numele de cod intern prin intermediul codului de kernel al seriei Galaxy S20. Modelul anterior a primit numele de dezvoltare „Winner”, ceea ce face foarte probabil ca acesta să fie succesorul Fold.

Prin intermediul prietenilor noștri de la LetsGoDigital și prin colaborarea acestora cu Jermaine Smit (Concept Creator), avem parte de primele fotografii concept în 3D cu viitorul Samsung Galaxy Note Fold. Noul model va veni probabil mult mai scump decât Galaxy Z Flip, pe care îl puteți cumpăra pentru un preț de 1.450 € și în România. Puteți cumpăra și un Samsung Galaxy Fold în România la un preț de aproximativ 1.950 de euro. Se presupune că Galaxy Note Fold va fi mai ieftin.

Ce specificații așteptăm de la Galaxy Note Fold

În ceea ce privește specificațiile, „Winner 2” alias Galaxy Note Fold va fi alimentat de chipsetul Samsung Exynos 990 sau Qualcomm Snapdragon 865, depinde de țară. Exynos 990 va fi utilizat cel mai probabil în Europa. Modelul actual este echipat cu 12GB RAM și 512GB memorie de stocare. Este posibil să aibă și o memorie RAM de 16GB.

UTG (Ultra Thin Glass) – sticlă ultra subțire. Are mai puțin de 100 micrometri (µm) grosime, poate fi chiar și de 30 µm. Ca o comparație, este la fel de groasă ca un fir de păr uman. Ultra Thin Glass rezistă la peste 200.000 de plieri.

Fold-ul actual are un ecran frontal de 4,6 inch și un ecran mare de 7,3 inch. Probabil, dimensiunea afișajului va crește la 7,7 inch. Este de la sine înțeles că tehnologia UTG (Ultra Thin Glass) care a fost utilizată pentru prima dată cu Z Flip va fi folosită și pentru Galaxy Fold Note. În plus, considerăm că este plauzibil faptul că Samsung va furniza noul său telefon pliabil cu o cameră în gaura din ecran – care și-a făcut intrarea și pe Galaxy Z Flip.

Sunt speculații că Samsung Galaxy Note Fold va fi echipat cu o cameră frontală sub-afișată. Nu credem. În cele din urmă, această tehnologie nu este folosită nici pentru modelele de smartphone-uri premium – în afară de unele smartphone-uri prototip. Există puține smartphone-uri pliabile cu un scaner de amprente sub ecran, este evident că acest lucru va fi implementat mai întâi.

Cu toate acestea, ne așteptăm ca Samsung să ofere noului Galaxy Note Fold camere mai bune. Modelul actual are nu mai puțin de șase camere; una pe partea din față, două pe interior și trei pe spate. După lansarea lui Galaxy Fold la începutul anului trecut, Samsung și-a echipat smartphone-urile emblematice cu camere de luat vederi semnificativ mai bune, în special pe Galaxy S20 Ultra cu un senzor de 108MP. Dacă această cameră se va regăsi și în Note Fold rămâne de văzut.

Primul smartphone pliabil cu stilou S Pen

Cu toate acestea, mulți sunt curioși dacă Samsung va oferi într-adevăr noului Note Fold un S Pen. Ar fi un pas logic. În cele din urmă, producătorul coreean și-a echipat smartphone-urile Note cu un stilou S Pen de ani buni. Acest stylus a devenit din ce în ce mai avansat în ultimii ani și, prin urmare, o valoare adăugată importantă pentru utilizatorii Note. Prin faptul că smartphone-ul pliabil este compatibil cu S Pen, utilizatorii de telefoane Note vor fi tentați să cumpere un astfel de telefon pliabil.

Seria Galaxy Note 20 este, de asemenea, dezvoltată sub numele de cod „Project Canvas”, care pare să implice faptul că acest smartphone va avea noi funcții pentru S Pen. Dacă Galaxy Note Fold va avea și el un S Pen, aceste funcții noi vor veni și la stiloul ce va echipa noul telefon pliabil. Dar, poate fi și un alt model de S Pen.

De asemenea, aproape sigur Samsung va introduce și un model 5G cu Galaxy Note Fold. Spre deosebire de Galaxy Z Flip, fără o variantă 5G. Originalul Samsung Galaxy Fold a venit și el cu o versiune 5G. Posibil că Galaxy Note Fold 5G să fie lansat și în România, cu speranța ca până atunci să avem disponibilă o rețea 5G.

Dacă Samsung menține același program de lansare ca în anii precedenți, Galaxy Note 20 va fi introdus la jumătatea lunii august. Sigur dacă factorii externi (COVID-19) nu vor influența acest lucru. Se așteaptă ca Samsung să anunțe, de asemenea, noul Galaxy Note Fold în timpul aceluiași eveniment de lansare.

SURSĂLetsgoDigital