Samsung Galaxy Z Flip, un smartphone pliabil mid-range

1399

Este oficial, Samsung a ridicat voalul pe al doilea său telefon pliabil. Mai puțin luxos și dotat decât Samsung Galaxy Fold lansat anul trecut și concurent cu Motorola Razr, se remarcă printr-o fișă tehnică mai degrabă modestă. Dar nu este succesorul lui Galaxy Fold. Ideea cu Z Flip nu este de a putea plia o tabletă pentru a o putea pune în buzunar, ci de a plia un smartphone, astfel încât să ocupe și mai puțin spațiu. Aprofundăm puțin specificațiile lui Samsung Galaxy Z Flip.

Samsung a profitat de lansarea seriei Galaxy S20 ce cuprinde Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra pentru a prezenta și pe Samsung Galaxy Z Flip, al doilea smartphone pliabil. Așa cum era de așteptat, Z Flip nu este succesorul Galaxy Fold. Cu ecranul său pliabil pe verticală, tip clamshell, smartphone-ul este mai aproape de Motorola Razr. Cu acest telefon Samsung am asistat la revenirea telefonului flip în vogă în anii 2000. Momentan nu putem estima ce succes va avea Flip-ul Samsung.

Galaxy Z Flip este următorul pas important în construirea unei noi categorii de dispozitive pliabile. Acesta oferă consumatorilor un nou factor de formă, un nou ecran și, cel mai important, un nou tip de experiență mobilă„. A declarat TM Roh , președintele Samsung Mobile. „Am fost încurajați de entuziasmul din jurul lui Galaxy Fold lansat anul trecut. Galaxy Z Flip este pasul următor și este unul important pentru noi. Vrem să creem o nouă categorie de telefoane pliabile și să oferim astfel consumatorilor noștri un nou tip de display, o nouă experiență mobilă„.

Samsung Galaxy Z Flip cu o balama inovatoare Hideaway Hinge

Galaxy Z Flip este îndrăzneț și elegant în același timp și este conceput pentru cei care văd în tehnologia de ultimă oră o modalitate de a-și exprima personalitatea. Construit din sticlă, prima sticlă care se pliază, Galaxy Z Flip cu un ecran de 6,7 inch se pliază și devine atât de compact încât încape perfect în palma mâinii.

Proiectat cu o balama inovatoare și UX personalizat, Galaxy Z Flip oferă modalități noi de a capta, de a împărtăși și de a experimenta conținut – fără să fie nevoie de a utiliza două mâini. De la designul elegant până la experiența pe care o oferă camera sa flexibilă, Galaxy Z Flip inaugurează o nouă decadă în ceea ce privește tehnologia telefoanelor pliabile. La fel ca în cazul lui Galaxy S20, Samsung a pus senzorul foto frontal într-o gaură minusculă a panoului. Este o cameră selfie de 10 MP (f/2,2) similară cu cea aflată pe Galaxy S20 și Galaxy S20+.

Selfie este o fotografie autoportret, realizată digital, cel mai des pentru a fi postată pe rețele de socializare. Cuvântul (de origine engleză) selfie a fost declarat de către Oxford English Dictionary, în noiembrie 2013, ca fiind cuvântul anului. Sony Ericsson Z1010 a introdus conceptul de cameră frontală.

În plus, ecranul este echipat cu o balama centrală Hideaway Hinge, protejată de un sistem inovator de fibre împotriva prafului, care permite smartphone-ului să se plieze. Balamaua dispozitivului se poate bloca în orice poziție „ca un laptop”, spune Samsung. Puteți bloca balamaua într-un unghi de 180° pentru a utiliza pe deplin ecranul ca orice alt smartphone, sau la 90°.

Samsung Galaxy Z Flip cu ecran de sticlă ultra-subțire (UTG)

Galaxy Z Flip dispune de un Infinity Flex Display de sticlă ultra subțire flexibilă (UTG). Samsung a schimbat într-adevăr aliajul polimeric aflat pe Galaxy Fold cu sticlă flexibilă. Gigantul tech susține că este sticlă din producția proprie, denumită Ultra Thin Glass. Z Flip promite să fie mai rezistent decât Fold-ul. În plus telefonul vine cu un raport de aspect de 21,9: 9, ceea ce înseamnă că poți să te bucuri neîntrerupt de conținutul tău preferat.

Pe partea din spate, Samsung a integrat și un ecran secundar de 1,06 inch pentru vizualizarea stării bateriei, a încărcării sau alte notificări. Acest mic ecran vă permite, de asemenea, să verificați numărul de mesaje text primite și să ridicați rapid telefonul atunci când efectuați un apel telefonic.

Pentru a reduce prețul de vânzare al smartphone-ului său pliabil, Samsung a fost nevoit să fie zgârcit cu unele specificații. Galaxy Z Flip are procesorul Snapdragon 855+ în locul Snapdragon 865 lansat la sfârșitul anului 2019. Z Flip are 8GB de memorie RAM și 256GB spațiu de stocare intern care nu poate fi extins prin card microSD.

Baterie cu încărcare rapidă de 15W și PowerShare

Autonomia smartphone-ului pliabil se bazează pe două baterii cu un total de 3.300mAh, față de 4.380mAh pentru Galaxy Fold. Această baterie este compatibilă cu încărcarea rapidă de 15W, încărcare wireless și încărcare inversă wireless. Samsung este mai generos în această privință decât Motorola Razr 2019, care are o baterie de 2.510 mAh.

Samsung a redus costurile și în departamentul foto. Galaxy Z Flip are două camere foto de 12MP, una principală și una cu unghi larg. Suntem departe de ce oferă seria Galaxy S20.

Galaxy Z Flip este disponibil în trei culori: auriu, negru (Black Mirror) și violet (Purple Mirror). Culoarea aurie va fi disponibilă numai în următoarele luni, spune Samsung. Samsung oferă Galaxy Z Flip la un preț mult mai mic decât Galaxy Fold în 2019. Smartphone-ul flip este într-adevăr afișat la doar 1.500 de euro, față de 2.000 de euro pentru Galaxy Fold. Smartphone-ul pliabil pliabil va ieși la vânzare vineri, 14 februarie 2020.

Specificații Samsung Galaxy Z Flip

Display Ecran principal: 6,7 inch Super AMOLED │ Infinity Flex Full HD+ │Rezoluție (2636 x 1080 pixeli) │ Raport de aspect 21,9: 9
Ecran secundar: 1,06 inch (300 x 116)
Procesor Snapdragon 855+ 7nm
Sistem de operare Android 10 + One UI 2.0
Memorie 8GB de RAM + 256GB
MicroSD Nu are
Camere Spate: Principală de 12MP cu f / 2,2 Ultra-wide 123°
12MP f / 1,8 wide 78˚ și 8x zoom digital
Față: 10MP cu diafragma f / 2,4
Conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz),VHT80 MU-MIMO,256QAM Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, Locație (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)
Card SIM eSIM și Nano SIM
Dimensiuni și greutate Pliat: 87,4 x 73,6 x 15,4-17,3 mm
Nepliat: 167,9 x 73,6 x 6,9-7,2 mm
Greutate: 183 grame
Baterie 3.300mAh (încărcare rapidă wireless, Power PowerShare)
Securitate Scaner de amprentă (pe margine)
Recunoaștere facială pe camera frontală, disponibilă numai atunci când este deschis
Audio Sunet surround pentru Bluetooth și căști cu tehnologie Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus)
Dual Audio: conectați două dispozitive Bluetooth la Galaxy Z Flip pentru a reda audio prin cele două dispozitive simultan.