Ce ne poate spune Samsung Galaxy Note 20 despre Galaxy S30?

913
Sursa Foto: via techradar.com

Seria Samsung Galaxy Note 20 a fost lansată oficial săptămâna trecută. Cu această lansare Samsung și-a completat gama de telefoane de top pentru anul 2020, cu două telefoane premium de tip stylus-toting. Alături de Galaxy Note 20 Ultra, modelul standard Note 20 oferă câteva caracteristici și specificații de top într-un telefon care se bucură de un preț atractiv. Acum deja ne gândim la seria Galaxy S30.

Samsung a finalizat lansările din acest an de telefoane premium și începem să ne uităm la seria Samsung Galaxy S30, pe care o așteptăm în februarie. Încă nu știm prea multe despre această serie premium care urmează – dar poate seria recent lansată ne poate spune câte ceva. Samsung, vrea nu vrea, lasă unele indicii în seria Galaxy Note 20 despre viitoarea serie Galaxy S30. În rândurile de mai jos vă prezentăm câteva indicii despre ce putem avea pe seria Galaxy S30.

Seria Galaxy S30 cu trei actualizări majore Android

Nu trebuie să citim printre rânduri, cât să citim ce a spus Samsung la Galaxy Unpacked. Viitoarele smartphone-uri high-end Samsung, seria Galaxy S și Seria Note, vor primi actualizări majore Android cel puțin trei ani de când se lansează. Deci trei actualizări majore de software! La evenimentului lansării seriei Note 20 Samsung a anunțat că acest lucru se va întâmpla pentru gama Note 20, precum și pentru seria Galaxy S10 și Note 10. Nu este greu de ghicit că la fel se va întâmpla și pentru seria Galaxy S30.

Așadar, ne-am aștepta ca Samsung Galaxy S30 să se lanseze cu Android 11 încorporat. Atunci acesta va fi cel mai nou sistem de operare Android la lansare și aproape sigur Galaxy S30 va ajunge până la Android 14, dacă nu mai multe actualizări de software.

Android 11 este cea de-a unsprezecea ediție majoră și cea de-a 18-a versiune a sistemului de operare mobil Android. Android 11 urmează să fie lansat în Q3 2020. Numele bazate pe deserturi pentru versiunile majore Android, au fost întrerupte începând cu Android 10.

Am putea primi afișaje cu ecran plat

Galaxy Note 20 (standard, nu Ultra) a fost primul telefon Samsung, de ultimă generație, cu ecran plat. Compania Samsung utilizează ecrane curbate de ani de zile pentru telefoanele sale premium. Acest lucru rezultă și din ecranele seriei Galaxy S20 care aveau ecrane mai puțin curbate.

Ecranele cu margini curbate sunt o piesă tehnologică de genul „love-it-or-hate-it – iubește-l sau urăște-l”. Multă lume le vede extraordinare pentru felul în care arată și se simt în mână. Alții consideră că prea ușor se ating accidental părți ale ecranului acolo unde este curbat.

Calitatea ecranului posibil să nu mai primeze

Unul din principalele lucruri pentru care sunt cunoscute telefoanele Samsung, indiferent că este vorba despre dispozitivele Galaxy S, Galaxy Note sau chiar dispozitivele accesibile din gama A, este afișajul impresionant. Însă gigantul high-tech pare să renunțe la acest lucru cu modelul Galaxy Note 20, potrivit TechRadar.

Samsung Galaxy Note 20 are un ecran cu rezoluție Full HD+, cu o rată de actualizare de 60Hz. Ambele specificații sunt sub Galaxy Note 20 Ultra și toate telefoanele din seria Galaxy S20, care au rate de actualizare de 120Hz și afișaje QHD+.

Un gigant tehnologic nu poate uita să folosească specificații de top într-o serie premium extrem de iubită. Acest lucru face să pară că Samsung nu mai prioritizează un ecran de top în smartphone-urile sale. Posibil ca standardul Galaxy S30 să vină și el cu un astfel de ecran. Specificațiile mai scăzute vor avea ca efect un preț mai mic. Poate chiar acest lucru dorește Samsung.

Schimbări de procesor în unele regiuni

Telefoanele Samsung din mai multe regiuni folosesc procesoare Qualcomm Snapdragon. În destul de multe zone și în special în Europa telefoanele folosesc cip-seturi Samsung Exynos.

Smartphone-urile din seria Galaxy Note 20 destinate SUA, China și alte câteva zone au primit un procesor mai nou decât S20-urile. Seria Note 20 pentru aceste regiuni folosește Snapdragon 865+ în timp ce seria S20 nu are acest procesor. Cu toate acestea, în destule regiuni, inclusiv Europa, este folosit Exynos 990 pentru ambele modele.

Probabil până când se lansează gama Galaxy S30, aceasta va primi procesorul Samsung Exynos 1000 sau cum va fi numit. Dar, poate Samsung va renunța la procesoarele Exynos, în timp ce fanii cer un Snapdragon peste tot. Este posibil să vedem un Qualcomm Snapdragon 875 în seria Galaxy S30 la nivel Global. Oricum, ne așteptăm ca noile telefoane să fie mult, mult mai rapide.

Cel puțin o nouă culoare specială

La Samsung Galaxy Unpacked 2020, unde compania a lansat pe Note 20, Galaxy Tab S7, Buds Live și Galaxy Z Fold 2, a lansat ceva foarte important, aproape la nivelul dispozitivelor apărute, o nouă culoare: Mystic Bronze. Samsung s-a asigurat că fiecare dintre produsele sale noi era disponibil în această culoare de cupru. În același timp a afirmat de mai multe ori că aceasta va fi „culoarea anului 2020”.

Este posibil ca Gigantul tech să facă din nou acest lucru în februarie pentru următorul său eveniment Unpacked. Este chiar posibil să lanseze fiecare model într-o singură culoare specifică. Ne așteptăm la trei telefoane Galaxy S30, poate un Galaxy Z Flip 2 și, eventual, Galaxy Buds Live+ sau Galaxy Buds 2.

Dacă fiecare dintre aceste produse ar avea propria culoare, compania ar crea un stil vizual distinctiv, care ar putea fi recunoscut instantaneu pentru fanii Samsung.