Un misterios Galaxy P, primul telefon Samsung cu scaner in-display

934

Samsung este pe punctul de a lansa un telefon mid-range cu senzor de amprentă digitală în ecran. Compania sud-coreeană va lansa telefonul, momentan misterios, numit Samsung Galaxy P luna viitoare. Directorul Samsung Mobile, DJ Koh, a declarat recent că Samsung intenționează să aducă noi tehnologii la dispozitivele din gama mijlocie.

Primul smartphone Galaxy cu un senzor de amprentă digitală în ecran era de aștepta să fie Galaxy S10. Conform ultimelor informații de la AndroidAuthority, este posibil ca Galaxy S10 să nu dispună de un astfel de cititor de amprente. Această onoare ar putea merge la un dispozitiv ce va viza piața chineză, potrivit unui tweet de la leakster MMDDJ. Acesta mai menționează într-un alt tweet că există posibilitatea de a fi numit Samsung Galaxy P.

Samsung Galaxy P va viza piața din China.

Aceeași sursă se află în spatele zvonurilor despre faptul că Samsung lucrează la o serie de noi telefoane Galaxy R și Galaxy P. Acestea vor înlocui seria J, deși Galaxy P poate fi doar un nume speculativ pentru un astfel de dispozitiv.

Probabil nu va surprinde că Samsung aduce mai întâi senzori de amprente digitale în display, pe telefoanele pentru piața chineză. Această tehnologie este disponibilă în prezent pe unele telefoane aproape exclusiv în China, cum ar fi Vivo NEX. Este drept nu chiar așa de performantă. De asemenea, s-ar potrivi cu strategia recentă a companiei Samsung de a aduce noi caracteristici la dispozitivele mid-range, înainte de cele emblematice.

Galaxy R au fost modele Samsung de categoria premium, o combinație de putere, performanță și rafinament. Concepute pentru acele persoane care doresc să fie definite de tehnologia mobilă pe care o folosesc. Seria „R” face parte dintr-o gamă mai veche, litera R din denumire înseamnă Royal / Rafinat.

Smartphone-ul va avea senzor optic.

Samsung este pe punctul de a-și ține promisiunea de a aduce noi inovații la telefoanele mid-range aducând un Galaxy P cu senzor de amprentă în ecran. Dacă informația este adevărată, acesta va fi primul telefon Samsung care va conține un senzor de amprentă în display.

În precedentele postări pe Twitter, același @MMDDJ a declarat că Galaxy P va fi un telefon de tip „Original Design Manufacturer”, special pentru China. Aceasta înseamnă că Samsung va proiecta telefonul, dar nu îl va fabrica în propriile sale unități de producție.

Au fost zvonuri că Samsung va pune senzor ultrasonic pe Galaxy S10, iar pe următorul telefon din seria A, un senzor optic. Probabil Samsung Galaxy P va avea un senzor optic, compania high-tech păstrând unul ultrasonic exclusiv pentru Galaxy S10.

Un smartphone mid-range necunoscut.

Chiar dacă momentan nu știm nimic despre acest necunoscut Samsung Galaxy P, zvonurile privind acesta au sens. Cota Samsung pe piața smartphone-urilor din China a scăzut recent la un procent. Prin aducerea unui model specific Chinei, cu tehnologi inovatoare, Samsung ar putea încerca să-și recâștige cota de piață aici.

Este posibil ca Samsung să-și îmbunătățească tehnologia scanerului cu Galaxy P, înainte de a-l integra în următoarea generație de nave-pilot. Pare să fie un prim pas pentru Samsung în intenția de a face ca gama mid-range să devină mai atractivă.