Galaxy Quantum 2 cu procesor Snapdragon 855+ lansat oficial în Coreea

629
Galaxy Quantum 2 cu procesor Snapdragon 855 lansat oficial in Coreea
Sursa Foto: via universmartphone.com

Samsung și SK Telecom au oficializat în cele din urmă telefonul Samsung Galaxy Quantum 2. Noul telefon are un procesor high-end, un afișaj de 120Hz și un cip-set criptografic cuantic dedicat pentru securitate sporită. Sunt informații că telefonul ar putea fi redenumit și lansat ca Samsung Galaxy A82 pe alte piețe. Precomenzile pentru telefon s-au lansat deja în Coreea de Sud, iar telefonul va fi pus în vânzare începând cu 23 aprilie.

Samsung Galaxy Quantum 2 are un ecran Super AMOLED Infinity-O de 6,7 inch (17,02 cm) cu rezoluție Full HD+. Ecranul are o rată de reîmprospătare de 120Hz și un cititor de amprente pe ecran. Telefonul rulează Android 11 din cutie și vine echipat cu procesorul Snapdragon 855+, „vechi” de doi ani. Are 6GB de memorie RAM, 128GB stocare internă și un slot pentru card micro-SD, potrivit Universmartphone. Pe spate are trei camere cu una principală de 64MP cu OIS, o cameră ultra-wide de 12MP și una de adâncime de 5MP.

Cipul QRNG pe Galaxy Quantum 2 pentru siguranță sporită

Este al doilea smartphone Samsung cu cip cuantic QRNG (Quantum Random Number Generation). Este un cip pentru securitate mobilă sporită cu generator de numere aleatorii, care asigură o mai bună securitate a comunicațiilor mobile. A fost dezvoltat de filiala elvețiană a companiei ID Quantique. Este posibil ca pe viitor să vedem mai multe telefoane Samsung echipate cu un astfel de cip. Primul telefon lansat cu cip QRNG a fost Samsung Galaxy A Quantum.

Alte caracteristici la Samsung Galaxy Quantum 2 includ GPS, 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth, NFC, Samsung Pay (cu MST), port USB Type-C, un rating IP67 și încărcare rapidă de 15W prin intermediul încărcătorului său inclus. Cel mai important este că vine cu un cip integrat QRNG de 2,5 × 2,5 mm dezvoltat de ID Quantique. Generează numere aleatorii prin intermediul unui LED și a unui senzor CMOS. Cipul face telefonul extrem de greu de piratat, cu excepția cazului în care cineva primește acces fizic extins la dispozitiv.

QRNG (Quantum Random Number Generation) se bazează pe numere aleatorii generat de un proces, al cărui rezultat este imprevizibil și care nu poate fi ulterior reprodus în mod fiabil. Principala aplicație pentru generatoare de numere aleatorii se află în criptografie.

Cipul criptografic cuantic funcționează cu aplicațiile bancare Shinhan Bank și Standard Chartered Bank Korea. Este folosit și pentru alte servicii precum 11Street, T World, SK Pay, PASS și T Membership. În viitor, cipul QRNG din Galaxy Quantum 2 va funcționa cu propriul card de credit Samsung.

Han Myung-jin, vicepreședinte și șef al grupului de marketing al SKT, a declarat: „Cu Galaxy Quantum 2, am extins cu succes aplicația tehnologiilor de securitate cuantică la o varietate mai largă de servicii, inclusiv servicii financiare și de securitate. Vom continua să continuăm extinderea serviciilor furnizate în siguranță prin intermediul Galaxy Quantum 2”.