Galaxy R cu procesoare Snapdragon 450, va înlocui seria Galaxy J

866

Samsung este de așteptat să aducă înapoi smartphone-urile din seria Galaxy R pentru a răspunde segmentului bugetar al pieței. Acestă gamă Galaxy R ar reprezenta un înlocuitor pentru telefoanele din seria Galaxy J produse de gigantul high-tech sud-coreean. Potrivit Mysmartprice, telefoanele cu prețuri mai mici de la Samsung au fost în centru atenției în ultima vreme. Samsung a lansat mai multe variante care, invariabil au fost comparate cu ofertele concurenților.

Recent a apărut o informație care susține că seria Galaxy J ar putea fi conservată, că tot suntem în plin sezon. Acest lucru nu înseamnă că nu vor mai apărea telefoane din această gamă cu buget redus. Sigur la multă lume seria Samsung Galaxy R le sună familiar, deoarece telefonul a existat în trecut. Originalul Galaxy R oferit de Samsung a fost lansat în august 2011 și a fost menit să fie o variantă mai accesibilă a modelului Galaxy S2. Cu toate acestea, o serie de chestiuni legate de hardware au condus la o reducere a volumului producției, urmată de trecerea în rezervă a acestei serii.

Zvonurile despre o nouă linie de smartphone-uri de la Samsung au fost mai multe în ultima vreme. Diferite denumiri au mai fost vehiculate, inclusiv Galaxy „M” – o serie mai veche de la Samsung. Cel puțin Galaxy R (Royal/Rafinat) este un nume mai familiar companiei Samsung și este posibil să fie cel ales. De asemenea, nu este clar în acest moment în ce segment de preț va fi încadrată viitoarea serie Samsung Galaxy R.

Galaxy R cu procesor Qualcomm Snapdragon 450

Specialiștii în domeniu sunt siguri că Samsung va revigora seria telefoanelor cu buget scăzut cu lansarea noii game Galaxy R. Faptul că procesorul Snapdragon 450 va fi pe aceste telefoane, este clar că Galaxy R este destinat segmentului de telefoane cu preț redus de la Samsung. Să nu uităm că gama Galaxy J s-a bucurat și se bucură de multă trecere în preferințele utilizatorilor.

Samsung Galaxy J este un smartphone Android dezvoltat și fabricat de Samsung. Acest telefon a fost destinat inițial pentru Japonia, pentru NTT DoCoMo, cel mai mare operator japonez de telefonie mobilă. A ajuns în Japonia în toamna lui 2013. În decembrie 2013, Galaxy J a ajuns și în Taiwan, apoi în toată lumea.

Sigur sunt multe speculații în acest moment dar, există o șansă bună ca seria R să ofere specificații apropiate de ceea ce oferă concurenți cum ar fi Xiaomi, Oppo și alții. Și deoarece aceste dispozitive sunt de la Samsung, ne așteptăm să vedem ecrane AMOLED în jur de 5,5 inch. Memoria RAM de 3 GB ar trebui să fie ca punct de plecare, cu opțiuni de stocare de cel puțin 32 GB. Scanerele de amprente sunt, de asemenea, o necesitate, indiferent de cât de accesibile vor fi telefoanele.

Samsung a lansat primul dispozitiv din seria Galaxy J în 2013. Ultimele dispozitive lansate din această linie au fost Galaxy J4+ și J6+. Dar nici cu acestea Samsung nu a reușit să se apropie de ofertele uimitoare ca preț/ performanță aduse de Oppo sau Xiaomi în acest segment.

Este posibil ca Galaxy J4+ și J6+ să fie ultimele smartphone-uri din seria J pe care le vom vedea de la Samsung. Dar nu este o certitudine în acest moment. Dacă Samsung va reintroduce seria Galaxy R în segmentul smartphone-urilor bugetare, vom vedea în perioada următoare.