Galaxy Ring va avea o durată de funcționare de 9 zile cu o încărcare

164
Samsung Galaxy Ring
Sursa foto: via winfuture.de

La Mobile World Congress 2024 Barcelona, Samsung a dezvăluit mai multe detalii despre noul său inel inteligent de fitness. Samsung Galaxy Ring urmează să ajungă pe piață spre sfârșitul acestui an ca un fel de mini tracker de fitness. Se pare că acesta este un atac Samsung direct asupra furnizorilor consacrați de inele de fitness.

După ce în prima fază inelul a fost doar prezentat, ieri Samsung a oferit și informații mai detaliate despre durata de funcționare a Galaxy Ring, pentru prima dată. După cum a declarat compania presei sud-coreene, inelul de fitness ar trebui să dureze maximum nouă zile înainte ca bateria mică să fie reîncărcată din nou. Alte surse vorbesc despre o durată de funcționare de cinci până la nouă zile în funcție de tipul de utilizare și dimensiunea inelului, deoarece bateriile variază ca mărime în funcție de diametrul inelului.

Samsung Galaxy Ring a fost prezentat doar unor reprezentați selectați ai presei la MWC 2024. Dispozitivul este practic foarte asemănător cu inelele de fitness de la furnizori precum Oura. Samsung se concentrează și pe fitness și pe wellness și va oferi inelul în nouă mărimi de la 5 la 13 (S la XL) în culorile argintiu platină, auriu și negru ceramic.

La fel ca Oura Ring, care costă puțin sub 400€, inelul Samsung este relativ gros cu tot felul de senzori, potrivit WinFuture. În funcție de dimensiune inelul va avea instalată o baterie de diferite dimensiuni cu puteri de la 14,5 până la 21,5 mAh. Samsung a dat de înțeles jurnaliștilor că durata de viață a bateriei poate varia în funcție de amploarea funcțiilor utilizate.

Natural Cycles este o aplicație mobilă care ajută femeile să își urmărească fertilitatea. Prezice zilele în care o femeie este fertilă și poate fi folosită pentru planificarea sarcinii și a contracepției. A fost dezvoltat de omul de știință Elina Berglund.

Galaxy Ring va oferi, prin Samsung Health evaluarea vitalității și sfaturi pentru o sănătate mai bună. Astfel inelul inteligent Samsung va putea monitoriza comportamentul de somn pe baza mișcărilor, respirației și ritmului cardiac, oferind în cele din urmă utilizatorilor recomandări pentru o sănătate mai bună cu datele colectate. În cooperare cu compania Natural Cycles, va fi oferită și urmărirea fertilității feminine. Inelul Ring va oferi mai mult confort decât ceasurile inteligente, mai ales atunci când dormi.

Cu un așa-numit „scor de vitalitate” (My Vitality Score), Samsung dorește, de asemenea, să ofere informații despre cât de „viguros” este utilizatorul la un moment dat. Folosind așa-numitele carduri booster, ar trebui să puteți primi, de asemenea, sfaturi bazate pe date științifice pentru îmbunătățirea sănătății. Potrivit Samsung, inelul este încorporat în ecosistemul intern Samsung Health. În acest fel poate înregistra date de sănătate și mai extinse și mai precise împreună cu ceasurile Galaxy Watch.

Sursă foto: GizmoChina

Samsung afirmă în prezent că Galaxy Ring va fi inițial compatibil doar cu telefoanele proprii. Totuși, Samsung a afirmat că în viitor inelul va accepta și dispozitive de la alți producători, inclusive iPhone-uri.

Din primele impresii se pare că inelul de fitness al Samsung este mai confortabil de purtat decât Oura Ring, deoarece senzorii nu exercită atât de multă presiune pe deget. În plus, inelul este mai bine protejat împotriva zgârieturilor și a altor daune datorită suprafeței curbate spre interior. Ca și alte modele, interiorul inelului este din plastic, în timp ce exteriorul este din metal.