Galaxy Ring și Galaxy Glasses sunt în lucru la Samsung

271
Galaxy Ring si Galaxy Glasses
Sursa foto: via galaxyclub.nl

Samsung a solicitat un brevet pentru două mărci comerciale notabile în Coreea de Sud: Galaxy Ring și Galaxy Glasses. Dacă numele Galaxy Glasses nu este foarte surprinzător, Galaxy Ring este foarte interesant. În ultima vreme, au apărut mai multe dovezi că Samsung lucrează o nouă cască de realitate mixtă. Am scris despre acest lucru de mai multe ori anul trecut.

Despre o casă Samsung XR am scris la începutul acestei luni, o certificare a confirmat că sunt ochelari de sine stătători, cu propria baterie. Mai mult decât atât: deja cu ani în urmă am văzut diferite modele apărute într-o serie lungă de cereri de brevet de la Samsung. Deci, sunt șanse mari ca Samsung să lanseze un succesor pentru setul Gear VR în 2023. Numele dispozitivului? Numele se pare că a apărut zilele trecute într-o cerere de marcă depusă de Samsung în Coreea de Sud.

Cerere de brevet pentru mărcile Samsung Galaxy Ring și Galaxy Glasses

Deci, Samsung a depus o cerere pentru maca comercială Galaxy Glasses pe 22 februarie la KIPRIS în Coreea. În documentația depusă se precizează că numele este destinat unui „set cu cască pentru experiența de realitate virtuală” și „ochelari inteligenți”. Am văzut multe astfel de brevete de ochelari depuse de Samsung – dar acum o lansare pare foarte aproape. Deci nu este foarte surprinzător.

Dar nu așa stau lucrurile cu Galaxy Ring. Tot la KIPRIS, dar pe 23 februarie, Samsung a depus o cerere de marcă comercială pentru Galaxy Ring. În documentele care însoțesc cererea de marcă se specifică: „dispozitive inteligente pentru măsurarea sănătății și/sau a somnului sub formă de inel” și „inele inteligente”. Astfel de cereri din partea Samsung au fost foarte rare.

Inelul de logdnă oferit de Prințul Rainier de Monaco lui Grace Kelly în 1956 avea prețul de 4.060.000$. Azi are o valoare de ~44,3 milioane USD. Fabricat de Carier, inelul este din platina, are două diamante și un smarald de 10,47 carate.

Nu se poate deduce din aceste cereri dacă Galaxy Glasses (ochelari) și Galaxy Ring (inel) vor veni împreună. De exemplu, inelul ca un controler pentru interfața de realitate mixtă a ochelarilor. Faptul că ambele cereri au fost depuse una după alta poate sugera o astfel de legătură. Dar, Samsung spune că acest inel/inele sunt dispozitive inteligente pentru măsurarea sănătății sau a somnului. Deci pare să fie de sine stătător.

Totuși, nu putem să facem o predicție cu privire la data lansării pentru Galaxy Glasses și Galaxy Ring, potrivit GalaxyClub. Desigur ar putea veni cu Galaxy Z Fold 5 sau Galaxy Z Flip 5. Dar la fel de bine ar putea fi ca Samsung să protejeze numele pentru a nu avea probleme mai târziu când produse similare – poate sub un alt nume – vor fi lansate.