Căștile Samsung XR vor avea o baterie pentru a funcționa autonom

181
Castile Samsung XR vor avea o baterie pentru a functiona autonom
Sursa foto: via sammobile.com

Recent am scris că Samsung a anunțat la Unpacked că dezvoltă o cască XR (Extended Reality). Compania și-a unit forțele cu Qualcomm și Google pentru a crea acest nou dispozitiv, care, până acum, nu are nici un nume oficial sau o dată confirmată de lansare. Dar acum noi dovezi au apărut că un set de căști Samsung XR sau cum se vor numi, vor fi pasul companiei în acest tip de realitate mixtă.

Potrivit SamMobile, Galaxy Club a descoperit o baterie cu codul de produs EB-BI120ABY pe site-ul de certificare Safety Korea. Anul trecut, am scris că Samsung lucrează la ceea ce pare a fi un nou set de căști AR sau realitate mixtă care poartă numărul de model SM-I120. Acest cod de produs EB-BI120ABY se potrivește cu numărul de model al căștilor.

Căștile Samsung XR nu vor urma setului Gear VR

În orice caz, această baterie confirmă că noul set cu cască de realitate extinsă de la Samsung nu este o continuare directă a vechiului Gear VR. Samsung Gear VR (Virtual Reality) necesita un smartphone plasat în față pentru a funcționa și nu avea baterie. Bateria de pe smartphone era folosită pentru realitatea virtuală.

Setul Samsung XR pe de altă parte, pare să fie alimentat de la o baterie proprie. Acest lucru l-ar face un set de căști de sine stătător, autonom pentru aplicații de realitate extinsă. Bateria măsoară aproximativ 45 pe 45 mm, dar capacitatea sa este necunoscută în acest moment.

Extended reality sau realitate extinsă este o soluție generală care se referă la realitatea augmentată (AR) și la realitatea virtuală (VR). Tehnologia combină și oglindește lumea fizică cu o „lume digitală geamănă” care este capabilă să interacționeze între ele.

Cel puțin în acest moment Samsung XR, cu această baterie confirmată, nu se știe dacă este un produs care va fi pus în vânzare sau o unitate prototip. Cel mai probabil Samsung a testat diferite concepte înainte până să ajungă în acest stadiu. Probabil bateria EB-BI120ABY este componenta unui dispozitiv de test, dar poate fi în același timp și prezentă pe produsul final.

Faptul că Google și Qualcomm participă la proiectul Samsung de realitate extinsă a fost confirmat pe scenă la Galaxy Unpacked. În acest fel este foarte posibil ca aceste căști, momentan fără nume, să fie mai aproape de lansare decât credem.