Galaxy Ring va fi la vânzare din august cu funcționalitate limitată

77
Galaxy Ring
Sursa foto: via phonearena.com

Despre inelul inteligent Samsung abundă informațiile în ultima vreme. Dar, lumea este în special interesată de prețul inelului și durata de viață a bateriei. Știm sigur că Samsung Galaxy Ring va fi prezentat alături de Galaxy Z Fold 6 și Flip 6 la un eveniment Galaxy Unpacked la Paris. Este posibil ca inelul să ajungă la vânzare puțin mai târziu, pentru că este nevoie de certificări FDA pentru unele caracteristici medicale.

Au existat zvonuri că Samsung lucrează la un inel inteligent de cel puțin un an înainte de a-l confirma oficial în ianuarie la evenimentului Galaxy Unpacked. Potrivit ETNews din Coreea de Sud, citat de PhoneArena, Samsung va produce 400.000 de unități Galaxy Ring pentru a satisface cererea inițială. Producția în masă a inelului Galaxy este programată să înceapă în luna mai 2024, înainte de data așteptată de lansare în vară (iulie) și lansarea la vânzare în august.

Această cifră inițială este destul de mare, având în vedere starea pieței inelelor inteligente. Pentru context, 400.000 este aproape jumătate din ceea ce Oura, actualul lider al pieței de inele inteligente, a vândut până în prezent din martie 2022.

Cu toate acestea, ceea ce nu a făcut oficial Samsung este să să anunțe specificațiile, prețul și caracteristicile Galaxy Ring. Știm data lansării, oficiale și data lansării la vânzare a inelului Samsung. Google face ceva similar cu seria sa de telefoane Pixel, le anunță primăvara și sunt lansate în toamnă. Anunță relativ puține informații la început și apoi adaugă treptat informații pentru a crește interesul. Iată programul Samsung pentru Galaxy Ring:

  • Eveniment și lansare Samsung Galaxy Unpacked
  • Anunț oficial: miercuri, 10 iulie la Paris
  • Data lansării: 26 iulie

Potrivit presei coreene The Elec, prețul și specificațiile Galaxy Ring vor fi într-adevăr anunțate la evenimentul Galaxy Unpacked din iulie. Inelul va fi lansat la vânzare împreună cu pliabilele pliabile Samsung la începutul lunii august. Se pare că Samsung a devansat evenimentul Unpacked și data lansării cu două săptămâni din cauza Olimpiadei de la Paris.

Prima ediție modernă a Jocurile Olimpice a avut loc în 1896 la Atena. De atunci Olimpiada a avut loc pe cinci continente în nouăzeci de țări. Au avut loc de patru ori în SUA, de trei ori în UK, de două în Grecia, Franța, Germania și Australia și câte o dată în alte 13 țări.

Samsung, la urma urmei, este un partener olimpic mondial oficial și contractul respectiv este valabil până la Olimpiada din 2028. Mai mult decât atât, tema oficială Samsung pentru Jocurile Olimpice este acum „Deschis câștigă întotdeauna”. Spuneți ce vreți despre acest joc de cuvinte, dar cei 25 membri Samsung de la Jocurile Olimpice ar putea foarte bine să poarte noul Samsung Galaxy Ring și noile pliabile. Este clar că Samsung dorește să valorifice pe deplin parteneriatul său cu CIO.

Potrivit experților din domeniu, Samsung pregătește un lot inițial de 400.000 de unități Galaxy Ring. Inelul va avea nouă dimensiuni din care se poate alege dimensiunea potrivită pentru orice deget. Inelul inteligent aparent nu este complex de realizat și nu conține componente dificil de aprovizionat. În acest fel Samsung o ia încet și poate crește rapid producția dacă simte că cererea depășește estimările.

Deși vor exista suficiente unități Galaxy Ring pentru a fi folosite la lansare, este posibil ca dispozitivul portabil inteligent să nu fie lansat cu suita completă de funcționalități de calitate medicală de care ar putea fi capabile senzorii și factorul de formă.

Deoarece purtabilul este un dispozitiv și un factor de formă nou-nouț pentru Samsung, va trebui să obțină certificarea FCC în Statele Unite înainte de a putea fi depus la FDA pentru certificarea funcțiilor medicale. Se așteaptă ca Samsung să înceapă producția lui Galaxy Ring în mai. Totuși, durează aproximativ un an până când US Food and Drug Administration (FDA) îl poate valida ca dispozitiv medical.

La urma urmei, înainte ca seria Galaxy Watch să fie certificată pentru măsurători ECG și aritmii sau tensiunii arteriale, a fost comercializată și cu funcționalitate limitată. În orice caz, ceea ce Samsung va avea probabil pe Galaxy Ring la lansare vor fi funcții avansate de fitness și de urmărire a sănătății. De exemplu urmărirea somnului, pulsului sau chiar urmărirea oxigenului din sânge.

Chiar și așa, avantajul înaintea unui smartwatch va fi că Galaxy Ring poate fi purtat mai strâns pentru a oferi măsurători mai precise în timp real. În același timp, va fi mult mai discret când vine vorba de urmărirea somnului. Amintim aici și potențialul preț mult mai mic în comparație cu seria Galaxy Watch 5 sau Galaxy Watch 6.