SK Telecom a finalizat testele cu Galaxy S10 5G, este gata de lansare

827

Compania de telecomunicații din Coreea de Sud, SK Telecom Co., a declarat că a finalizat testele cheie ale rețelei sale 5G pe smartphone-ul Galaxy S10 5G al companiei Samsung. Aceste teste au făcut parte din cadrul pregătirilor pentru lansarea comercială a rețelei 5G de săptămâna viitoare. Samsung Galaxy S10 5G va fi lansat în Coreea de Sud pe 5 aprilie, odată cu lansarea comercială a 5G în Coreea de Sud.

SK Telecom a declarat că a efectuat teste ample pe smartphone-ul Galaxy S10 5G al companiei Samsung în ultimele două luni. Printre aceste teste s-au numărat inter-operabilitatea cu rețeaua de 5G, interfața și frecvența, precum și pe 100 de posibile scenarii ce pot apărea în exploatare.

Galaxy S10 5G poate descărca un film HD de 2 GB în șase secunde

SK Telecom a declarat recent că a testat cu succes tehnologia triplă de agregare 5G-LTE pentru Galaxy S10 5G. Triple Aggregation utilizează 5G, LTE și Wi-Fi pentru transmiterea datelor în același timp pe S10 5G. Smartphone-ul a ajuns o viteză maximă de 2,7 Gbps prin combinarea lățimii de bandă 5G și LTE, conform agenției de presă Yohnap.

Operatorul sud-coreean a declarat că smartphone-ul 5G, alimentat de rețeaua sa duală 5G / 4G, poate trimite date cu 80% mai repede decât dispozitivele cu conectivitate unică de 5G. Astfel cel mai recent smartphone S10 5G poate descărca un film HD de 2 GB în doar șase secunde. Clienții Galaxy S10 5G vor primi inițial viteze de 2,6 Gbps, apoi SK Telecom le va majora la 2,7 Gbps în a doua jumătate a acestui an.

Verizon Communications Inc. cu sediul în New York City, a avut venituri de peste 126 miliarde de dolari în 2017. Compania operează pe cea mai fiabilă rețea wireless a Americii și pe cea mai performantă rețea din lume, oferind soluții integrate companiilor din întreaga lume. Are aproximativ un miliard de abonați în întreaga lume.

Compania de telecomunicații SK Telecom a anunțat că va inspecta noul smartphone și în fabricile Samsung. Aceasta va fi ultima verificare și va fi efectuată în această săptămână. După această ultimă verificare lansarea pe piața sud-coreeană a lui S10 5G este prevăzută pentru 5 aprilie. Acesta va fi primul smartphone de 5G din lume. Va fi pe piață cu o săptămână înainte ca primul operator de telefonie mobilă Verizon, să lanseze rețeaua 5G și telefonul Motorola MotoZ3 în SUA, pe data de 11 aprilie.

Posibil ca Verizon să lanseze un Galaxy S10 5G

În decembrie anul trecut Verizon a anunțat că a colaborat cu Samsung pentru lansarea unui smartphone 5G în Statele Unite. Perioada de lansare a fost dată ca prima jumătate a anului 2019. Un model Samsung Bolt cu 5G pentru operatorul american de telefonie mobilă a fost confirmat inclusiv de un firmware. Astfel este posibil ca Verizon să lanseze și un S10 5G Bolt.

Săptămâna trecută, Samsung Galaxy S10 5G a fost și la Agenția Națională de Cercetare Radio (NRRA) din Coreea de Sud. NRRA a declarat că modelul Galaxy S10 5G a trecut testul de verificare a semnalului, dând undă verde pentru lansarea sa pe piața internă.