Samsung Galaxy S10 5G va primi actualizări de securitate mai rar în viitor

268
Samsung Galaxy S10 5G
Sursa Foto: via androidpolice.com

Samsung Galaxy S10 5G ocupă un loc special în istoria telefoanelor mobile. A fost primul telefon 5G din lume, deschizând o nouă eră în comunicațiile mobile. Acum acest smartphone a fost mutat la un program de actualizări trimestrial. În același timp, Galaxy A41, Galaxy A51 5G și Galaxy M01 au fost retrogradate la actualizări de securitate bianuale.

Samsung a fost puternic criticat în era TouchWiz pentru suportul său slab și lent pentru software, potrivit Android Police. Dar compania coreeană a parcurs un drum lung de atunci și acum chiar bate Google în acest departament, promițând cinci ani de corecții de securitate și patru actualizări ale sistemului de operare. În funcție de vechimea dispozitivului, acesta va primi actualizări de securitate lunare, trimestriale sau bianuale.

În aprilie, Samsung a renunțat la suportul software pentru seria Galaxy S9 la patru ani de la prima lansare. În același timp a mutat seria Galaxy S10 la un program de actualizare trimestrial. Samsung Galaxy S10 5G a fost singura excepție, deoarece a rămas pe un ciclu de actualizare lunară. Nu trebuie să uităm că a fost lansat câteva luni mai târziu, anunțat în februarie 2019 și disponibil în aprilie. Acest lucru se schimbă acum, deoarece telefonul a fost mutat și el la un ciclu trimestrial de actualizări.

Samsung Galaxy S10 5G va primi actualizări doar trimestrial

Samsung Galaxy S10 5G a fost actualizat ultima dată cu patch-ul de securitate din mai 2022. Trebuie să remarcăm că este un lucru impresionant dacă ținem cont de faptul că a fost lansat în 2019. Schimbarea înseamnă că întreaga seria Samsung Galaxy S10 va primi acum actualizări de securitate o dată la trei luni pentru următorul an. De asemenea, modelele din această serie nu vor mai primi noi actualizări ale sistemului de operare. Actualizarea la Android 12 și Samsung One UI 4.1 fiind ultima pentru seria Galaxy S10.

La sfârșitul lunii mai 2022 sistemul de operare Android 12 avea o cotă de piață de 14,9%. Android 11 avea o cotă de piață de 33,21%, urmat de Android 10 cu 22,96%. Locul patru a fost ocupat de Android 9 Pie cu o cotă de 11,22%.

În plus, Samsung Galaxy A41, Samsung Galaxy A51 5G și Samsung Galaxy M01 vor primi acum actualizări de securitate bianuale. Adică vor fi actualizate de două ori în fiecare an. Aceste telefoane au primit anterior corecții de securitate trimestriale.

De asemenea, Samsung a renunțat complet la suportul pentru Galaxy A6 și J7 Duo, care beneficiau de securitate bianuală din 2021. Aceste dispozitive au ajuns la sfârșitul duratei de viață în ceea ce privește suportul software și nu vor mai primi actualizări suplimentare. În cele din urmă, Galaxy M13 este o nouă adăugare la ciclul de actualizare trimestrial și va primi corecții de securitate o dată la trei luni.

În afară de Google, Samsung este singurul producător de Android care explică clar care dispozitive sunt în ce ciclu de actualizare și cât timp vor fi acceptate. OnePlus promite patru ani de corecții de securitate, dar politica sa este aplicabilă doar dispozitivelor de ultimă generație. Similar cu Samsung, compania are o pagină de buletin de securitate, dar este defectă și nu listează dispozitivele acceptate sau ciclul lor de actualizare.