Galaxy S10 5G va fi lansat și în China înainte de apariția 5G

843
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Galaxy S10 5G este singurul smartphone ce poate fi conectat la rețeaua 5G. După lansarea acestuia în Coreea de Sud, unde a fost lansată pentru prima dată rețeaua 5G, acesta a fost lansat în Statele Unite, în mai multe țări din Europa și în Australia. Acum, prin intermediul cel mai mare operator de telefonie mobilă din China, China Mobile Communications Group, Galaxy S10 5G ajunge și în această țară.

La fel ca în cazul celelalte piețe în care a fost introdus telefonul, mai puțin Coreea de Sud, China nu are încă o rețea funcțională 5G. Chiar dacă nu a fost înaintată o dată de lansare pentru 5G, infrastructura din China crește rapid. Potrivit informațiilor, China Mobile Communications Group este de așteptat să comercializeze 5G în peste 50 de orașe, până la sfârșitul anului. În acest scop, operatorul chinez de telefonie mobilă  intenționează să desfășoare peste 50.000 de stații de bază de 5G în toată țara. Conform SamMobile, până în 2020, operatorul de rețea intenționează să ofere 5G în toate orașele mari din China.

Galaxy S10 5G a fost prezentat la MWC 2019 Shanghai

China Mobile Communications Group, cel mai mare operator de telecomunicații mobile din China, a prezentat Samsung Galaxy S10 5G la MWC 2019 Shanghai, care a avut loc la Shanghai, China. Samsung Electronics și China Mobile au avut mai multe întâlniri în ultimul an în probleme de 5G. În 2016, cele două companii au efectuat teste de rețea 5G în China. Tot în același an în luna iunie, Samsung a devenit membru al Centrului de Inovare China Mobile 5G.

În Asia, Samsung Galaxy S10 5G s-a vândut până acum doar în Coreea de Sud și Australia. Acum și China se va alătura țărilor care au structura rețelei 5G aproape gata. Pentru a fi pregătit de acel moment operatorul chinez China Mobile a decis lansarea smartphone-ului Galaxy S10 5G în China.

China Mobile este o companie de stat și a fost fondată în 1997. Este cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume, cu peste 902 milioane de abonați în iunie 2018. China Mobile controlează 70% din piață internă de servicii mobile.

Datorită limitărilor rețelei 5G în China, modelul Galaxy S10 5G nu va avea posibilitatea să-și arate toți mușchii. Dar China ar trebui și vrea să devină cea mai mare țară din lume în ceea ce privește 5G în următorii cinci ani. Acestea fiind spuse, Samsung ar putea considera lansarea lui Galaxy S10 5G în China un simbol al ambițiilor sale de conduce epoca 5G.

Momentan, datorită producătorilor chinezi cum ar fi Huawei, Oppo și Xiaomi, Samsung se luptă cu vânzările slabe din China. Chiar dacă vânzările Samsung au mai crescut în ultimul timp, prețurile celor trei companii chineze sfidează logica. Acestea domină top-urile locale iar Samsung încearcă mereu să câștige din cota de piață.