Galaxy S10 5G omologat de NRRA pentru 5G în Coreea de Sud

1014

Smartphone-ul Samsung Galaxy S10 5G a obținut aprobarea pentru uz comercial de la agenția de control NRRA din Coreea de Sud. Smartphone-ul a fost certificat după ce agenția a verificat dacă Galaxy S10 5G generează sau nu interferențe electromagnetice într-un mediu cu unde radio sau într-o rețea de radiodifuziune sau suferă o interferență electromagnetică în operațiunile normale.

Agenția națională de cercetare radio NRRA a declarat că modelul Samsung Galaxy S10 5G a trecut testul, a fost omologat și a primit verde pentru lansarea pe piața internă. Lansarea în Coreea de Sud a serviciilor de telecomunicații 5G este programată pentru 5 aprilie. Vor fi primele servicii de 5G din lume, potrivit The Korea Herald.

Coreea de Sud va lansa serviciul 5G la nivel național

Coreea de Sud și Statele Unite sunt în competiție pentru a lansa „primul serviciu” 5G din lume. Operatorul american de telefonie mobilă Verizon a stabili data lansării în SUA pentru 11 aprilie. Compania a anunțat că va oferi serviciul în anumite orașe din SUA, începând cu Chicago și Minneapolis. Este practic o lansare zonală nu la nivel național, nu este un serviciu perfect privind terminalele și acoperirea.

Observatorii din industria telefoniei mobile din Coreea de Sud sugerează că serviciul 5G din Coreea va fi disponibil public cu câteva zile înainte de data de lansare planificată a companiei Verizon. Inițial, Coreea de Sud și-a propus să lanseze ca serviciu comercial 5G în martie, dar lansarea a fost amânată din cauza lipsei unui terminal dedicat 5G și a unui sistem de taxe. Cu toate acestea, în cazul în care serviciile comerciale 5G debutează pe 5 aprilie, Coreea va fi prima țară din lume care va comercializa serviciile de 5G.

5G este generația a cincea de viteză în telefonia mobilă. Vitezele de download cresc, latența comenzilor prin semnalul wireless va scădea semnificativ. Timpul de răspuns va fi sub 1 ms (milisecunde), comparativ cu 30 – 70 ms pentru 4G. Mașinile autonome vor deveni o realitate și 5G aduce capacitatea de a conecta mai multe dispozitive simultan.

Lansarea comercială a rețelei 5G necesită trei factori importanți: frecvențe de rețea; crearea de noi rețele; și disponibilitatea smartphone-urilor cu 5G. Din ce se pare aceste lucruri sunt rezolvate în Coreea de Sud. Acum Smartphone-ul Samsung Galaxy S10 5G este certificat. Potrivit informațiilor viitorul Samsung Galaxy Note 10 va avea și el capacitate 5G. Conform Samsung smartphone-ul va fi la vânzare la începutul lunii aprilie fără un eveniment de prezentare și fără precomenzi.

Compania LG a lansat și ea un smartphone 5G

În timp ce guvernul din Coreea a finalizat licitațiile pentru rețeaua 5G anul trecut, producătorii de telefoane s-au străduit să îndeplinească standardele de calitate pentru telefoane 5G Samsung este singurul care a reușit acest lucru. LG are, deasemenea un telefon LG V50 ThinQ, dar se pare că va fi disponibil abia la jumătatea anului.

Unii experți au afirmat că, în situația în care Coreea de Sud ar deveni prima țară din lume care va oferi publicului larg servicii de 5G, implicațiile sale ar fi limitate, având în vedere lipsa de platforme capabile să valorifice această rețea. Au existat și există îndoieli dacă serviciul 5G aduce inovații revoluționare sau beneficii substanțiale în utilizările de zi cu zi.