Seria Galaxy S10 primește actualizarea din martie – poate fi ultima!

152
Seria Galaxy S10 primeste actualizarea din martie
Sursa foto: techradar.com

Unele dintre telefoanele Samsung de odinioară care încă primesc actualizări sunt cele din seria Galaxy S10. Și Samsung Galaxy S10e încă le primește lunar, dar din motive neclare, Galaxy S10 și Galaxy S10+ sunt, de asemenea, actualizate la timp. Cu toate acestea, actualizarea din martie poate fi ultima.

O actualizare la versiunea de firmware G97*FXXSGHWC1 este acum disponibilă pentru seria Galaxy S10, compusă din Galaxy S10, Galaxy S10+ și Samsung Galaxy S10e. Descărcarea are o dimensiune de puțin sub 190MB și aduce corecția de securitate din martie, potrivit GalaxyClub. Conține aproximativ 40 de remedieri de la Google pentru sistemul Android și 23 de la Samsung pentru software-ul One UI. Este frumos și semnificativ și, fiind modele destul de vechi, actualizarea ar trebui să o instalați imediat. Noua actualizare este disponibilă în mai multe țări din Europa.

Ceea ce este surprinzător este că actualizarea anterioară pentru seria S10 a venit în ianuarie – cu mai puțin de două luni în urmă. Și asta, în timp ce dispozitivele au fost actualizate oficial o dată pe trimestru începând din aprilie anul trecut. De ce vine noua actualizare atât de curând? Este ultima?

Actualizarea din martie disponibilă pentru seria Galaxy S10

O privire asupra calendarului poate dezvălui răspunsul la această întrebare. Seria Galaxy S10 a apărut pe piață la începutul lunii martie 2019. Da, a fost acum patru ani. Patru ani este, de asemenea, perioada în care Samsung a furnizat dispozitivele sale de top actualizări pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru a fost extins la cinci ani începând cu seria Galaxy S22. Prin urmare, actualizările de securitate pentru seria Galaxy S10 trebuiau să sosească până în primăvara anului 2023.

Galaxy S10 5G a fost primul telefon din lume capabil de conectivitate 5G disponibil comercial. A fost primul telefon Galaxy cu încărcare de 25W și primul cu un senzor de adâncime 3D (timp de zbor). Avea două, unul pe față și unul pe spate.

Acum aproape patru ani în urmă, Samsung a lansat seria Galaxy S10. Prin urmare, este foarte posibil ca actualizarea aceasta să fie ultima – sau cel puțin una dintre ultimele – pentru aceste dispozitive. Samsung în sine nu confirmă încă acest lucru. Momentan telefoanele din seria Galaxy S10 sunt încă pe lista celor care primesc actualizări trimestriale. Dar… asta se poate schimba în orice moment.

Doar atunci când Samsung va elimina dispozitivele din acea listă vom ști sigur că seria Galaxy S10 a ajuns la sfârșitul perioadei de suport. Dar actualizarea „neașteptată” de astăzi poate fi un semn că acest lucru se va întâmpla în curând.

Și Galaxy S10 Lite? Care este situația sa? Recent am scris că Galaxy S10 Lite nu va mai primi actualizări lunare. Telefonul a apărut la aproape un an după celelalte modele S10 și, prin urmare, primește actualizări mai mult timp. Deci, chiar dacă suportul pentru Galaxy S10, Galaxy S10+ și Galaxy S10e se termină, actualizările pentru S10 Lite va continua să vină trimestrial încă un an.