Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite primesc doar actualizări trimestriale

229
Galaxy S10 Lite si Note 10 Lite
Sursa foto: via androidheadlines.com

Samsung nu va mai trimite la Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite actualizări trimestriale de securitate. Telefoanele au primit actualizări lunare de la lansarea lor la începutul anului 2020. În continuare, vor primi noi actualizări de securitate doar o dată la trei luni.

Aceste două telefoane au sosit ca primele produse emblematice ale companiei, lansate acum sub gama Fan Edition. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestor dispozitive este același nivel de suport software ca produsele emblematice obișnuite, în ciuda unui decalaj considerabil de preț. Gigantul coreean tratează ambele modele Lite ca niște flagship-uri, la fel cum se întâmplă cu telefoanele FE.

De la lansare, cele două dispozitive cu marca Lite au primit actualizări în fiecare lună. De asemenea, au primit trei actualizări majore ale sistemului de operare Android. Ambele telefoane au debutat cu Android 10 și au primit pe rând actualizarea la Android 11, Android 12 și Android 13 și interfețele One UI aferente.

Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite retrogradate le actualizări trimestriale

Modelele Galaxy S10 și Galaxy Note 10 obișnuite nu au primit Android 13 deoarece au debutat cu Android 9. Samsung oferă acum patru actualizări majore ale sistemului de operare Android și cinci ani de actualizări de securitate pentru modelele emblematice, dar când aceste modele au fost lansate, alta era politica de actualizare Samsung.

Samsung a lansat actualizări pentru Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite în mod regulat până luna trecută. Dar acum că telefoanele au împlinit trei ani pe piață au fost trecute la actualizări trimestriale, potrivit AndroidHeadlines. Dispozitivele vor primi actualizări de securitate pentru cel puțin încă un an înainte ca Samsung să încheie suportul oficial pentru ele.

Lite este un cuvânt care înseamnă un produs mai puțin avansat, mai simplu decât versiunea originală. Eticheta Lite se pune unui produs mai slab în calorii (specificații) sau ca structură decât produsul original utilizat pe scară largă.

Este destul de clar că Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite nu vor primi Android 14. După cum am scris mai sus, sunt eligibile doar pentru trei actualizări majore ale sistemului de operare Android și le-au preluat deja. Încă sperăm că vor primi One UI 5.1, dar Samsung nu a dat niciun semn în acest sens.

Între timp, ambele telefoane având o vechime de peste trei ani, poate vă gândiți să faceți upgrade la unul nou. Samsung intenționează să lanseze pe Galaxy S23 FE mai târziu în acest an. Din păcate, pentru cei care vor un model cu S Pen, singurul disponibil acum pe piață este Galaxy S23 Ultra care nu este prea accesibil.