Galaxy S10 – senzorul de amprentă digitală sub ecran confirmat

1418

Tot mai multe informații din ultimul timp sugerează că Samsung va introduce în anul viitor senzorul de amprentă digitală sub display cu Galaxy S10. Acesta va fi smartphone-ul aniversar al companiei Samsung Electronics. Potrivit unei informații de ultimă oră din Coreea de Sud prin intermediul ETNews, senzorul de amprentă digitală pentru Galaxy S10 este acum mai mult sau mai puțin „confirmat„.

Această informație adaugă faptul că senzorul de amprentă cu ultrasunete pentru afișajul Galaxy S10 va fi furnizat de Qualcomm. Cu aproximativ două luni în urmă scriam că Samsung va lua o decizie finală, dacă va introduce sau nu această tehnologie cu Galaxy S10. Se pare, din ultimele informații că Samsung a luat decizia în această privință. Am mai aflat din această știre și faptul că Galaxy S10 este un nume momentan, provizoriu!

Știrea de la ETNews susține că Samsung „a confirmat” partenerilor și colaboratorilor din industrie că a decis să adopte senzorul de amprentă digitală pentru Galaxy S10. Qualcomm va fi responsabil pentru furnizarea de senzori ultrasonici, iar Samsung Display va fi responsabil pentru fabricarea ecranului care va fi pe S10 și atașarea senzorului sub panou. Samsung studiază tehnologia de recunoaștere a amprentelor digitale cu scopul de a o implementa încă înainte de Galaxy S8, dar introducerea reală nu a fost făcută și din cauza slabei calități, a performanței și randamentului sub așteptări a acelor senzori.

Este prima dată când auzim ca americanii de Qualcomm sunt furnizorii potențiali al senzorului, deoarece toate informațiile anterioare au susținut că Samsung dezvoltă senzorul de amprentă digitală cu ultrasunete în colaborare cu altă companie. Informația a fost că Samsung va folosi aceeași senzori și în alte dispozitive decât smartphone-urile , cum ar fi dispozitive inteligente de acasă, aparate de uz casnic și chiar automobile.

Qualcomm este o companie americană înființată în anul 1985 ce activează în domeniul comunicațiilor fără fir. Sediul companiei este situat în San Diego, California, Statele Unite, și are 224 de locații în întreaga lume. În anul 2017 avea aproximativ 34.000 de angajați.

Senzorul cu ultrasunete va fi mai precis comparativ cu senzorul optic de amprentă digitală pe care producătorii chinezi îl folosesc pentru smartphone-urile lor. Funcționează prin transmiterea unui impuls ultrasonic pe deget, pentru a citi cu mare precizie fiecare amprentă digitală. Acest lucru permite ca senzorul să colecteze date adiționale suplimentare pentru o reproducere precisă a amprentei 3D, pentru a asigura o precizie mai mare.

Datorită naturii transmisiei cu ultrasunete prin obiecte, senzorul poate fi poziționat în spatele panoului. Samsung Electronics utilizează tehnologia cu ultrasunete deoarece senzorul are o influență mai redusă asupra structurii panourilor și calității imaginii.

Galaxy S10 nu va fi prezentat înainte de 2019. Se crede că Samsung va lansa dispozitivul la Consumer Electronics Show 2019 în ianuarie. Galaxy S10 este de asemenea aniversarea a 10 ani de la lansarea seriei S, smartphone-ul reprezentativ al firmei Samsung. Samsung Galaxy S10 a primit numele de cod „Beyond”, ceea ce înseamnă depășirea capacității sau a limitelor.

SURSĂSamMobile