Galaxy S10 și S9 cu Android 10 au recunoașterea feței îmbunătățită

1052
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

Samsung a adus îmbunătățiri semnificative funcției de recunoaștere a feței cu Android 10 – așa cum vedem pe Galaxy S10. Aceste îmbunătățiri se vor regăsi pe Galaxy S9, Galaxy A50 și alte smartphone-uri Samsung când vor fi actualizate cu Android 10.

Una dintre metodele de securitate pe care Samsung le folosește în telefoanele sale de ceva timp este Recunoașterea feței. Puteți utiliza această metodă ca o alternativă la scanerul de amprente (de exemplu, Galaxy S10) sau în combinație cu scanerul de iris (ca scanare inteligentă, de exemplu Galaxy S9). Din diferite motive, Recunoașterea feței – Face Recognition nu este în general cea mai sigură modalitate de a vă proteja telefonul – cel puțin nu în forma 2D pe care Samsung o folosește. Cu toate acestea, funcția este dezvoltată în continuare în Android 10 și One UI versiunea 2.0.

Opțiuni noi de recunoaștere a feței pe Samsung Galaxy Galaxy S10 cu Android 10

Pe Samsung Galaxy S10 cu noul sistem de operare Android 10 întâlnim două noi opțiuni în  meniul Recunoașterea feței. În primul rând, puteți înregistra acum două fețe la rubrica Adăugați aspect alternativ – Add Alternative Look. Acest lucru poate fi foarte util dacă uneori porți ochelari sau alteori îți schimbi aspectul în alt stil. De asemenea, puteți utiliza funcția pentru a oferi acces unei alte persoane la telefonul dvs. Samsung – dacă doriți, desigur. Puteți găsi Adăugați aspect alternativ mergând la Setări -> Biometrie și securitate -> Recunoașterea feței.

A doua nouă opțiune introdusă Necesită ochii deschiși – Require eyes open. Titlul vorbește de la sine: Recunoașterea feței funcționează numai dacă aveți ochii clar deschiși. Aceasta face ca funcția să fie puțin mai sigură, deoarece nu poate fi folosită dacă din diferite motive nu ai ochii deschiși.

Irisul percepe doar trei culori: roşu, albastru şi verde. Restul sunt doar combinații ale acestora. Irisul are 266 de caractere unice în timp ce amprenta digitală doar 40 de caractere. 80% din amintirile noastre sunt determinate de ce vedem.

Destul de confuz, există și opțiunea unei recunoașteri mai rapide în Android 10, prin care telefonul scanează ochii mai puțin precis. Cu această opțiune activată, puteți debloca dispozitivul cu ochii deschiși sau închiși. Samsung în sine afirmă că acest lucru este mai puțin sigur. Dar, din cauza conflictului dintre opțiuni, ne așteptăm la schimbări în săptămânile următoare – până la lansarea oficială a Android 10.

Așteptăm trecerea la scanarea 3D pentru Face Recognition din partea Samsung

Cu aceste două funcții, Samsung arată clar că recunoașterea feței nu va dispărea deocamdată. Sigur gigantul tech va lucra în continuare la Face Recognition pentru a o face mai sigură și mai practică. Nu este clar dacă Samsung va opta pentru o recunoaștere 3D mai extinsă pe dispozitivele viitoare. În momentul de față, compania pare să se concentreze pe senzori de amprente digitale mai buni pe ecran – dar Face Recognition rămâne o alternativă bună și foarte utilă.

După cum am menționat mai sus, presupunem că îmbunătățirile vor fi în curând disponibile pe toate dispozitivele Galaxy cu recunoaștere facială. Deși capturile de ecran au fost realizate pe Galaxy S10, presupunem că opțiunile vor veni la toate telefoanele Samsung Galaxy care primesc Android 10. Samsung Galaxy S9, Galaxy Note 9 și seria Note 10 vor fi printre ele.