Samsung Galaxy S10 cu Android 10 a adus Samsung Daily

1008
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Una dintre caracteristicile aproape noi incluse în noul sistem de operare Android 10 pentru dispozitivele Samsung este Samsung Daily. Aceasta înlocuiește pe Bixby Home și este, de fapt, o idee bine-cunoscută a companiei coreene dar, parcă ambalată mai frumos. Așteptăm cu nerăbdare pe Daily pe Galaxy S10 cu software-ul Android 10.

Am descoperit deja noua aplicație Samsung Daily la începutul lunii octombrie și am mai scris despre ea. Nu după mult timp de la primele informații despre aplicația Daily, gigantul tech a anunțat într-adevăr înlocuirea Bixby Home. Cu acest lucru Samsung continuă o lungă tradiție de extensii ale ecranului de pornire care încearcă să înglobeze tot felul de conținut într-o privire de ansamblu la îndemână. În 2014 a existat My Magazine pe Samsung Galaxy S5, urmat mai târziu de Flipboard Briefing, Upday și mai recent de Bixby Home.

Samsung Daily pe seria Galaxy S10 cu Android 10

Acum există Samsung Daily – sau mai bine zis: vine Samsung Daily. Deocamdată aplicația nu este încă disponibilă pe alte dispozitive decât pe Galaxy S10 cu Android 10 în program beta. Funcțional, Samsung Daily nu oferă surprize reale. Utilitatea Samsung Daily va depinde, desigur, direct de cardurile disponibile  – dar să fim sinceri: funcțional, diferența de variantele anterioare nu este foarte mare.

Veți găsi aplicația Daily plasată în mod tradițional cel mai în stânga la ecranul de acasă, potrivit GalaxyClub. Dacă puneți degetul pe o parte goală a ecranului de pornire, puteți activa sau dezactiva funcția – nimic nu se schimbă în Android 10.

Google a lansat prima versiune beta a Android 10 sub denumirea preliminară „Android Q” pe 13 martie 2019. Vicepreședintele Android, David Burke, a dezvăluit că propunerile de numire pentru Android Q au avut inițial nume de dulciuri exotice care încep cu „Q”. David Burke personal ar fi ales denumirea „Queen cake – tortul reginei”.

Evident noua caracteristică va fi în curând nu exclusiv în seria Galaxy S10. O vom regăsi pe Samsung Galaxy S11e, Galaxy S10, Galaxy S10+ și pe Samsung Galaxy S10 5G. Ne așteptăm ca Samsung Daily să  înlocuiască Bixby Home pe toate telefoanele Galaxy unde Bixby Home este disponibil. Aproape toate aceste telefoane ce vor fi actualizate cu Android 10. Cel mai probabil o să vedem „noua” aplicație pe Samsung Galaxy S9, Galaxy A50 sau seria Note 10 sau la orice alt telefon Samsung care va primi actualizarea Android 10.