Galaxy S10 are opțiunea de a ascunde decupajul camerei frontale!

2477

Va trece destul timp până vom descoperi toate „șmecheriile” aflate pe seria Galaxy S10. Unii dintre cititorii noștri au întrebat dacă este posibil ascunderea decupajului din partea de sus a ecranului. Au fost zvonuri că seria Galaxy S10 are opțiunea de a introduce o ramă virtuală în partea superioară a ecranului. Da, zona camerei frontale a lui Galaxy S10 poate fi ascunsă cu un software de optimizare. Samsung oferă o opțiune de ascundere a camerei frontale.

Setarea poate fi găsită în Full screen apps – Aplicații complete, din meniul Display din setările telefonului, conform SamMobile. Este pur și simplu numită Hide front camera  – Ascunderea camerei frontale. Aceasta adaugă o bară neagră în partea de sus a ecranului. În acest fel reduce puțin din ecran, ascunzând în același timp zona camerei foto.

În loc să fie dezactivată în întregime, zona adoptă un fundal negru. Aceasta înseamnă că, deși aplicațiile nu se extind până la marginea afișajului, în zonă sunt încă afișate lucruri precum notificările aplicațiilor, semnalul de rețea, procentul de baterii și alte informații utile.

Opțiunea de ascunde decupajul camerei va fi mai utilă pe Galaxy S10+

Este o opțiune care nu a fost disponibilă pe smartphone-urile anterioare Samsung. O recomandăm și poate fi folosită cu ușurință dacă ați comandat și veți avea unul dintre modelele Galaxy S10. Bineînțeles dacă nu vă deranjează că această opțiune vă acoperă puțin din suprafața ecranului. Sigur că această facilitate este și în funcție de preferințele și gusturile utilizatorului.

Raportul de aspect – se referă la relația lățimii cu înălțimea, nu la dimensiunea reală a imaginii. 18,5: 9 este raportul dintre laturile imaginii, lungimea și înălțimea. Este exprimat ca două numere separate utilizând aceeași unitate de lungime. La un raport de aspect de 18,5: 9, o imagine poate fi de 18,5 cm lățime și 9 cm înălțime.

Desigur, unii oameni ar putea dori să păstreze opțiunea activată în orice moment în primele câteva săptămâni. Sigur va dura ceva timp ca dezvoltatorii să-și actualizeze aplicațiile pentru a acoperi decupajul colțurilor de pe cele mai noi telefoane Samsung. Este similar cu modul în care Samsung a adăugat opțiunea de a forța aplicațiile să ruleze în modul complet pe ecran când a lansat Samsung Galaxy S8. Ne amintim că raportul de aspect neobișnuit al afișajului Infinity (18,5: 9) pe Galaxy S8 a dus la aplicații care nu au utilizat spațiul de deasupra butonului software.

Opțiunea de a ascunde camera frontală ar fi utilă în mod special pe Galaxy S10+. Este primul telefon de pe piață care are două camere frontale încorporate sus în partea laterală a ecranului și nu central. Astfel încât dezvoltatorii își vor adapta aplicațiile la o decupare din afișaj puțin mai mare.

Din păcate, chiar dacă dezvoltatorii se mișcă rapid pentru a-și optimiza aplicațiile pentru trioul Galaxy S10, cei care nu vor să vadă această decupare a camerei frontale, atunci când vizionează videoclipuri sau jocuri, vor trebui să depindă de pornirea acestui cadru virtual.