Samsung Galaxy S10 – Care-i treaba cu portofelul Crypto?

1281

Noua serie de smartphone-uri Samsung, Galaxy S10, a fost una dintre cele mai anticipate premiere din acest an. Lansarea gama high-end, care cuprinde trei modele, a marcat cea de-a 10-a aniversare a seriei Galaxy S. Este o gamă considerată un punct de referință în lumea Android. O serie de caracteristici noi au fost introduse cu ultimele modele. Cu toate acestea, un plus care a stârnit un mare interes în comunitatea cripto – portofelul Samsung Blockchain – nu este disponibil pentru mulți utilizatori de S10 și, acolo unde este inclus, nu stochează bitcoin.

A trecut aproape un an de când gigantul electronist mondial a publicat un articol explicând „de ce telefoanele inteligente au cea mai bună securitate pentru blockchain și criptocurrency„. Acolo, consultantul IT și expertul în securitate Joel Snyder a susținut că portofelele crypto instalate pe dispozitivele mobile sunt mai potrivite pentru stocarea de active digitale decât computerele. Acum seria Galaxy S10 a venit cu Samsung Blockcain.

Aceasta deoarece telefoanele inteligente utilizează „Trusted Execution Environment – Mediu de încredere pentru executare” TTE. TEE are o memorie separată și o memorie persistentă, complet izolată de restul dispozitivului. Sistemul de operare Android, în acest caz, nu poate ajunge în TEE chiar și atunci când este compromis.

Samsung Knox pentru o protecție impenetrabilă

Cu un portofel scris corect, care folosește credite pentru a gestiona codurile, securitatea este imbatabilă„, a spus Joel Snyder. Dacă portofelul este stocat pe un hard disk PC sau dacă dezvoltatorul alege să stocheze codurile private pe spațiul intern de stocare al telefonului, există o mai mică protecție împotriva programelor malware. Cu toate acestea, dacă codurile sunt în TEE și sunt accesibile doar printr-un cod de acces, malware-ul nu le poate atinge. Platforma proprie de securitate Samsung Knox adaugă un nivel de protecție impenetrabil, potrivit lui Joel Snyder.

Zvonurile că seria Galaxy S10 ar încorpora o caracteristică securizată care să permită stocarea codurilor criptografice a apărut cu mult înainte de lansarea acestei game. Au apărut imagini arătând o aplicație numită Samsung Blockchain Keystore din meniul Galaxy S10, care vă permite să vă asigurați și să vă administrați codurile private de tip blockchain. În februarie, când a fost lansat noul telefon emblematic , Samsung a dezvăluit că a venit cu un „sistem de stocare securizat, susținut de hardware, care găzduiește codurile private pentru serviciile mobile cu funcții blockchain„.

Un blockchain este o listă de date în continuă creștere numite blocuri, legate și securizate cu ajutorul criptografiei. Conceptul de Blockchain ca sistem de gestionare a bazelor de date distribuite a fost descris inițial în 2008 de Satoshi Nakamoto în Cartea albă despre Bitcoin. Nakamoto este cel care a creat Bitcoin.

Nu există Bitcoin în portofelul Samsung

Lansarea oficială a seriei S10 nu a adus nicio informație suplimentară despre portofelul cripto care ar fi trebuit să fie integrat în noile dispozitive. Asta în ciuda deciziei Samsung de a înregistra o marcă comercială în Regatul Unit intitulată „Samsung Crypto Wallet”, în decembrie 2018. Din informațiile anterioare se părea că portofelul aflat pe seria Galaxy S10 ar susține monedele virtuale majore cum ar fi Bitcoin, Bitcoin Cash și Ethereum. Au fost doar speculații.

Ca urmare, a existat o confuzie pentru fanii Samsung și entuziaștii monedelor virtuale în legătură cu disponibilitatea Blockchain Keystore. Potrivit informațiilor această caracteristică este disponibilă pe dispozitivele din SUA, Canada și Coreea de Sud. În general, codurile de stocare pot fi găsite în meniul Setări, sub Biometrie și Securitate. Portofelul cripto trebuie să fie activat.

Pasionații de monede virtuale din Europa par a fi excluși pentru moment din cripto-clubul Samsung. Unele telefoane Galaxy S10, de exemplu cele vândute în Suedia, nu au tastatura Blockchain Keystore sau „Samsung Wallet – portofelul Samsung” preinstalat, conform Bitcoin.com. Samsung Wallet nu este disponibil nici în Marea Britanie, iar aplicația nu poate fi descărcată din Galaxy Store.

Manualul de utilizare pentru Galaxy S10e, Galaxy S10 și S10+, pentru țările din Europa și din alte părți, nu conțin instrucțiuni despre cum să activați portofelul Samsung. Același lucru este valabil și pentru aplicația Samsung Blockchain Wallet.

Posibil funcții Blockchain în mai multe telefoanele Galaxy

Ultimele informații sugerează că Samsung intenționează să investească în continuare în extinderea și dezvoltarea pachetului blockchain. În ciuda disponibilității limitate a Keystore și a lipsei de sprijin pentru Bitcoin, Samsung ar putea să aducă portofelul său virtual la mai multe dispozitive Galaxy. Chae Won-cheol, directorul strategiei de produse la Wireless Business Samsung, a afirmat că gigantul de electronice va „reduce barierele în calea experiențelor noi„. Va oferi mai multe telefoane cu funcții blockchain și va extinde lista țărilor unde serviciul este disponibil. Fără a dezvălui alte detalii, Chae Won-cheol a adăugat că Samsung va colabora cu operatorii de telecomunicații pentru a activa alte tehnologii conexe. Acestea ar fi identificarea bazată pe blockchain și introducerea suportului pentru monedele locale.

Săptămâna trecută, portalul Korea Business a scris despre decizia Samsung de a transfera Grupul Task Blockchain de la divizia Mobile Business, care se afla în spatele dezvoltării Blockchain Keystore și a portofelului Samsung, la divizia Service Business. Acesta din urmă este responsabilă pentru implementarea caracteristicilor cheie și dezvoltarea de aplicații de bază în smartphone-urile Galaxy, inclusiv Samsung Wallet și serviciul de plată Samsung Pay. Unul dintre posibilele rezultate ale acestei reorganizări interne este integrarea monedelor virtuale descentralizate în Samsung Pay. Serviciul mobil Samsung Pay conform publicației, reprezintă 80% din piața plăților din Coreea de Sud.

În concluzie așteptăm mai multe de la Samsung în privința Samsung Wallet pentru viitoarele și actualele smartphone-uri.