Galaxy S10 va avea un co-procesor AI pentru procesarea fotografiilor

919

În urmă cu o lună a apărut informația că Samsung a proiectat o unitate de procesare neurală (NPU). Neural Processing Unit – va permite aplicații mai inteligente de AI și de învățare a mașinilor pe viitoarele telefoane. Se va ocupa de sarcini legate de inteligența artificială (AI) pe dispozitivul în sine, fără a împovăra procesorul principal. Galaxy S10 va avea un procesor fabricat cu tehnologia de 7nm, însoțit de un cip de nouă generație dedicat Inteligenței Artificiale.

Specificațiile acestui co-procesor de inteligență artificială nu sunt disponibile. O ultimă informație provenită din Coreea de Sud și preluată de PhoneArena ne spune că NPU va avea două nuclee dedicate inteligenței artificiale. Acest lucru va permite o îmbunătățire semnificativă a performanței, cel puțin în teorie, care nu va fi cuantificată cu adevărat până când nu avem dispozitivul în mâini.

Alături de procesorul Exynos 9810 în Galaxy Note 9 și Galaxy S9, Samsung a adăugat și un co-procesor de securitate. Acesta are rolul de a stoca și prelucra datelor biometrice. El folosește o abordare combinată a hardware-ului și software-ului pentru a susține caracteristicile „sofisticate” ale rețelei neuronale, în loc de o unitate de procesare specializată.

Un nou co-procesor pentru Galaxy S10 special dedicat fotografiilor

Pe Galaxy S10 cu procesorul Exynos 9820 fabricat cu tehnologia de 7 nm, Samsung va introduce un nou co-procesor NPU. Din ultimele informații noul procesor Samsung pentru aplicații centrat pe AI, va avea două nuclee, potrivit unui înalt oficial din domeniu. Va exista o îmbunătățire semnificativă a performanței față procesoarele precedente.

Acesta va fi fabricat cu tehnologia de 7 nanometri LPP (Low Power Plus). Samsung este de fapt primul producător de semiconductori care folosește această tehnologie de fabricare a cip-urilor. Un rol important va avea în procesarea și editarea fotografiilor cu AI. Sarcina noului co-procesor Samsung este de a obține rezultate uimitoare făcând fotografii extraordinare în locul celor întunecate sau neclare.

NPU este un microprocesor specializat în accelerarea învățării de către mașini a algoritmilor, de obicei, prin operarea pe modele predictive, cum ar fi rețelele neurale artificiale. Are aplicații în roboți militari, control vocal al telefoanelor, vehicule autonome, avioane fără pilot sau în sănătate.

Dacă zvonul este exact, atunci procesorul lui Galaxy S10 va avea într-adevăr un co-procesor neuronal NPU. Nu există alte informații în acest moment legate de acest lucru. Samsung este de așteptat să facă unele anunțuri la începutul anului viitor. Primăvara anului 2019 este momentul în care probabil că S10 va fi prezentat. S-ar putea să auzim detalii despre noul procesor ce va fi pe Galaxy S10 în perioada următoare.