Galaxy S10 cu cel mai avansat scaner de amprente din lume

877

Există scanere optice și scanere ultrasonice care pot fi plasate sub ecranul telefoanelor high-end de ultimă generație. Samsung Galaxy S10 va folosi în cele din urmă cel de-al doilea tip de cititor de amprente. Acest scaner ultrasonic este la cea de-a treia generație și a fost niciodată utilizat într-un smartphone. Informația a fost preluată de site-ul SamMobile din mass-media sud-coreeană.

Senzorul cu ultrasunete Qualcomm de a treia generație este considerat un punct important al viitorului Samsung Galaxy S10. Acest tip de senzor acesta va fi încorporat pentru prima dată într-un telefon performant și produs în cantități de masă. Samsung studiază tehnologia de recunoaștere a amprentelor digitale în ecran de la proiectarea smartphone-ului Galaxy S8.

Senzorul Qualcomm poate rămâne un mister până la prezentarea lui S10.

Există deja telefoane cu scanere de amprente aflate pe piață, cum ar fi recentul Vivo NEX. Acesta are un aparatul de fotografiat auto-pop-up, cu un cititor scaner optic de la firma chineză Gudix. Samsung va echipa seria Galaxy A cu scanere in-display, realizate de Gudix. Modelele Samsung high-end cum ar fi Samsung Galaxy S10 vor fi dotate cu scanerul ultrasonic de la compania americană Qualcomm.

Senzorul Qualcomm de a doua generație poate funcționa cu exactitate prin sticlă de cu grosimea de până la 800 microni. Senzorul ultrasonic din prima generație Qualcomm poate citi prin sticlă cu grosimea 300 de microni. Acesta a fost lansat în anul 2015. Cu toate acestea, specificațiile ultimului model de scaner ar putea rămâne un mister până când va fi lansat Galaxy S10.

Micrometru sau micron (µm), este un submultiplu al metrului, unitatea de măsură pentru lungime în Sistemul Internațional. În 1968, denumirea de micron a fost exclusă din Sistemul Internațional. Un micron este 1×10−6 m sau 1/1.000.000 m. Un fir de păr uman are aproximativ 100 µm. O globulă roșie are un diametru de 7 µm.

Potrivit mai multor analiști, Samsung a trebuit să aleagă între trei tipuri scanere, oferite de diferite companii. Informațiile spun că Samsung a optat pentru tehnologia de citire a amprentelor cu ultrasunete de la Qualcomm. Se pare că aceasta poate citi amprentele printr-o sticlă OLED de până la 1,2 mm. De asemenea, suportă recunoașterea gesturilor de navigație și poate debloca telefonul chiar dacă aveți degetele ude.

După cum puteți vedea din tabelul prezentat, invenția Qualcomm poate funcționa prin straturi mai groase. În acest fel calitatea și performanța ecranului rămân la cele mai înalte cote în comparație cu celelalte soluții de scanare pe ecran.