Vânzările de Galaxy S10 au depășit un milion de bucăți în Coreea de Sud

828

Samsung a declarat că a vândut în Coreea de Sud peste 1 milion de unități din noul smartphone Galaxy S10. Astfel S10 a devenit cel mai rapid dispozitiv Galaxy care a depășit 1 milion după lansarea sa pe 8 martie. Conform KoreaTimes, precedentul smartphone Samsung Galaxy S9, a atins acest număr doar după 60 de zile.

Cele trei rețele naționale de telefonie mobilă din Coreea de Sud – SK Telecom Co., KT Corp și LG Uplus Corp. – au făcut în această lună din Coreea de Sud prima națiune din lume care a lansat un serviciu comercial 5G. Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a declarat că Galaxy S10 5G a fost vândut în peste 230.000 de unități după ce a fost lansat pe 5 aprilie.

Debut excelent pentru seria Galaxy S10 și în SUA

Este o veste foarte bună pentru gigantul sud-coreean, deoarece Samsung cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, înregistrează o scădere a câștigurilor sale din cauza scăderii prețurilor cipurilor și a unei performanțe insuficiente în afacerile sale cu telefoane mobile. Anterior, Samsung a declarat ca profitul operațional a fost estimat la 5,45 miliarde USD în Q1 2019 în scădere cu 60,4% față de anul trecut.

Seria Samsung Galaxy S10 a avut un debut reușit în Statele Unite, potrivit companiei de studiu de piață Counterpoint. Noua serie S10 s-a vândut cu 16% mai mult în prima săptămână comparativ cu vânzările de anul trecut ale seriei Galaxy S9. Vânzările modelului Galaxy S10+ sunt cele mai mari dintre cele trei și reprezintă 50% din totalul seriei. Galaxy S10e se vinde cel mai puțin în SUA din cele trei. Cu toate acestea, vânzările lui Galaxy S10e au ajutat Samsung să depășească rezultatele obținute de Galaxy S9.

Yohnap este o agenție de știri din Coreea de Sud fondată în 1980. Yonhap are acorduri cu 78 de agenții de știri străine. Oferă pe site-ul său web știri în limba coreeană, engleză, chineză, japoneză, spaniolă, arabă și franceză. Yonhap a fost agenția de știri gazdă a Jocurilor Olimpice de vară de la Seoul din 1988.

Reacția principalelor piețe internaționale la Galaxy S10 este pozitivă

Samsung nu a detaliat performanțele diviziilor sale de afaceri. Compania sud-coreeană este pregătită să anunțe veniturile sale detaliate mai târziu în această lună. Cifrele au fost sub așteptările pieței, pe baza sondajului realizat de Yonhap Infomax. Yonhap Infomax este departamentul financiar al Agenției de știri Yonhap și a făcut acest sondaj la 28 de case de brokeraj sud-coreene. Afacerile IT și mobile ale companiei Samsung ar fi înregistrat câștiguri robuste pe spatele vânzărilor seriei Galaxy S10.

În cursul unei reuniuni a acționarilor din 20 martie, DJ Koh, șeful Samsung Mobile, a declarat că reacția inițială a pieței la Galaxy S10 a fost „pozitivă” pe piețele majore, inclusiv în China și și-a exprimat speranța pentru o rentabilitate sporită din partea diviziei.