Seria Galaxy S10 poate fi folosită de serviciile federale din SUA

1240
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung și-a extins lista de smartphone-uri care pot fi utilizate de agențiile federale al Statelor Unite. Au primit aprobarea pentru a fi utilizate de personalul agențiilor federale din SUA seria Galaxy S10, Galaxy S9 și Galaxy Note 9. Aceste dispozitive au obținut acum aprobarea STIG (Security Technical Implementation Guide).

Aprobarea STIG garantează că acestea sunt capabile să asigure protecția maximă pentru datele militare sensibile și îmbunătățesc securitatea sistemelor de informații ale United States Department of Defense. În plus Galaxy S9, Galaxy S10 și Galaxy Note 9 cu Samsung Knox îndeplinesc cerințele STIG atunci când se aplică API-urile corespunzătoare pentru blocarea dispozitivului.

Înainte de Galaxy S10 și Galaxy S8 și Note 8 au primit aprobarea STIG

Acestea nu sunt primele smartphone-uri Samsung care obțin aprobarea STIG, conform SamMobile. Seria Galaxy S10, Galaxy S9 și Galaxy Note 9 se alătură lui Galaxy S8 / S8+ și Galaxy Note 8. Cu toate acestea, Samsung Galaxy S10 5G este primul dispozitiv cu 5G care a primit aprobarea STIG pentru guvernul federal. Acesta va permite serviciilor federale ale SUA să folosească în siguranță capacitatea noii rețele 5G.

Acest lucru înseamnă că aceste dispozitive satisfac standardele riguroase de securitate pentru a menține în siguranță informațiile clasificate necesare agențiilor și departamentelor federale, precum și a unor industrii și sectoare foarte sensibile din SUA. Anterior, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6, S6 Edge și S6 Edge+ și Note 5, au primit certificarea NIAP. Și acestea sunt utilizarea de către guvernul american și oficialii agențiilor federale.

STIG este o metodologie de securitate cibernetică pentru standardizarea protocoalelor de securitate în rețele, servere, computere și proiecte logice pentru a îmbunătăți securitatea generală. Aceste ghiduri, atunci când sunt implementate, îmbunătățesc securitatea pentru arhitecturi software, hardware, fizice și logice pentru a reduce vulnerabilitățile.

Pentru a obține această aprobare, Samsung a lucrat cu organele de standardizare pentru a se asigura că dispozitivele sale răspund nevoilor National Information Assurance Partnership (NIAP), prin Criteriile Comune de Evaluare a Securității Tehnologiei Informației, stabilite de Defense Information Security Agency – Agenția de Securitate a Informațiilor pentru Apărare (DISA).