Samsung Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite primesc actualizări lunare

862
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung a lansat nu mai puțin de patru telefoane noi în luna ianuarie și toate excelente. Samsung Galaxy A51, Galaxy A71, și cele două modele Lite, Samsung Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite. Doar despre Galaxy A51 știam până acum care va fi politica de actualizare oficială.

Samsung nu a dezvăluit încă informații despre modul cum vor fi actualizate celelalte trei smartphone-uri. Am aflat acum și acest lucru. Samsung va oferi noilor telefoane Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite cele mai recente actualizări de securitate în fiecare lună. În schimb, Galaxy A71 primește, la fel ca Galaxy A51, actualizări trimestriale, conform GalaxyClub.

Atât Galaxy S10 Lite, cât și Galaxy Note 10 Lite sunt în lista dispozitivelor care primesc cea mai recentă corecție de securitate în fiecare lună. Chiar dacă au acest „Lite” în coadă, sunt totuși dispozitive din seriile high-end Galaxy S și Galaxy Note. Dar adăugarea terminației „Lite” pur și simplu ne-a pus puțin pe gânduri în privința modului în care vor primi actualizări. Ne-am așteptat ca dispozitivele să primească un program de actualizare lunară, dar până la confirmarea Samsung nimic nu este sigur. Acum am primit o veste bună.

Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite vor primi două actualizări majore Android

În conformitate cu așteptările noastre, Galaxy A71 a fost încadrat în categoria „Actualizări trimestriale de securitate”. La fel ca Galaxy A70 și Galaxy A71 va primi cele mai recente corecții de securitate la fiecare trei luni. În plus, trebuie să remarcăm faptul că Samsung Galaxy A70 a fost actualizat în ultimul timp aproape în fiecare a doua lună. Asta nu înseamnă că ne așteptăm la același lucru și de la Galaxy A71, dar acest lucru ne arată că Samsung pare să ia serios actualizările pentru dispozitivele din recenta serie Galaxy A.

Primul telefon disponibil cu Android a fost HTC Dream, lansat la 22 octombrie 2008. Mascota Android este un roboțel verde care a fost proiectat de designerul și graficianul Google, Irina Blok. Cuvântul Android vine din greaca antică și înseamnă „formă de om”!

În afară de frecvența acestor actualizări de securitate, este clar, de asemenea, faptul că Galaxy S10 Lite, Galaxy Note 10 Lite și Galaxy A71 vor obține doar două upgrade-uri majore Android. Dispozitivele au fost lansate cu Android 10 la bord și vor primi o actualizare la Android 11 în 2021. În 2022 va exista și o actualizare la Android 12 sau cum se va numi atunci sistemul de operare Google Android. În privința actualizărilor majore de Android nu există nicio diferență între Seria Galaxy S, Note și seria Galaxy A.

Cu aceasta avem în sfârșit o imagine bună despre viitorul actualizării noilor modele Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite din portofoliul Samsung. Vă putem spune deja că Galaxy S20 – care va fi lansat săptămâna viitoare – va primi sigur actualizări lunare. Dar, sperăm ca Samsung să treacă și la trei actualizări majore în viitorul apropiat, chiar dacă va începe cu cele două serii de elită.