Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite ar putea apărea la CES 2020

768
Sursa Foto: SamMobile.com

Știm aproape totul despre Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite, dar încă nu știm când Samsung urmează să le lanseze. În timp ce unele informații anterioare au dat lansarea lor în decembrie, ultimele știri despre lansare pariază pe ianuarie anul viitor. Acum o altă informație din patria Samsung pare să confirme acest lucru. Ziarul sud-coreean The Korea Herald preluat de SamMobile, spune că aceste dispozitive ar putea să fie lansate la CES 2020.

De obicei informațiile provenite din această sursă sud-coreeană sunt de încredere. Dar înainte de a continua, merită să precizăm că The Korea Herald nu specifică dacă aceste informații se bazează pe o sursă din interiorul Samsung sau este doar o presupunere. În orice caz, o lansare la CES 2020 Las Vegas pentru Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite sună plauzibil din mai multe motive.

Și alte companii au lansat smartphone-uri la CES Las Vegas

În primul rând, este vorba despre dispozitive care sunt aproape-pilot. În acest fel lansarea la un eveniment major precum Consumer Electronics Show (CES) este un loc bun pentru prezentarea lor. Se poate invoca și o excepție: Samsung să aibă planuri pentru lansarea la un eveniment special dedicat celor două Lite.

În al doilea rând, amânarea lansării acestor dispozitive pentru mai târziu de luna ianuarie a anului viitor le va aduce prea aproape de lansarea seriei Galaxy S11 și Galaxy Fold 2 în februarie. Nu în ultimul rând, fotografiile oficiale pentru presă au apărut deja în mediul online, ceea ce este întotdeauna un indicator al unei lansări iminente. Dacă compania va anunța aceste dispozitive în următoarele două săptămâni, atunci CES 2020 va fi locul cel mai probabil.

CES a avut loc pentru prima dată în 1967, la New York. Din 1978 CES se desfășoară permanent la Las Vegas. Acum locația este la Centrul de Convenții din Las Vegas. Fiind una dintre cele mai mari expoziții care au loc în oraș sunt nevoie de 18 zile pentru a pregăti spațiile, pentru a expune și pentru a elibera spațiile.

CES găzduiește de obicei prezentări de produse și tehnologii noi din industria electronică de consum. Asta înseamnă totul, de la produse de casă inteligente și rețelele 5G până la conducere autonomă și inteligență artificială. Dar acolo sunt companii care lansează și smartphone-uri. Samsung nu a lansat niciodată smartphone-uri la CES dar nu se știe niciodată. Deocamdată, așteptăm ceva nou de la departamentul TV QLED al companiei. De asemenea, ar putea apărea notebook-uri sau Chromebook-uri noi de la Samsung. OnePlus se pare că va lansa la CES 2020 primul său smartphone pliabil Concept One. Anul trecut am văzut LG V40 ThinQ și este posibil ca LG să lanseze și anul viitor un smartphone.

Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite sunt două telefoane premium

Pentru a recapitula, se presupune că Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite sunt variante mai ieftine ale modelelor flagship ale lui Samsung din 2019. În ciuda mărcii Lite, unele dintre specificațiile acestor două dispozitive sunt mai bune decât pe versiunile obișnuite. Deci CES 2020 Las Vegas ar fi un moment oportun pentru lansarea celor două.

CES 2020 va avea loc la Las Vegas între 7 și 10 ianuarie anul viitor. La Consumer Electronics Show vor expune peste 4.500 de companii repartizate pe 11 spații oficiale și peste 2,9 milioane de metri pătrați neți de spațiu de expoziție. Organizatorii CES spun că peste 170.000 de participanți din 160 de țări vor participa la această expoziție.