Samsung Galaxy S10 Lite (SM-G770F) a apărut pe Geekbench

930
Sursa Foto: via Galaxyclub.nl

Cu ceva timp în urmă au apărut informații că Samsung lucrează la două noi telefoane din gama premium. Era vorba despre variantele „Lite” atât pentru seria Samsung Galaxy S10, cât și pentru Galaxy Note 10. Aceste noi telefoane ar fi în curs de dezvoltare și ar avea numărul de model SM-G770F pentru Galaxy S10 Lite, respectiv SM-N770F pentru Note 10 Lite.

Acum am aflat primele specificații despre acest Samsung Galaxy S10 Lite – momentan cu numărul de model SM-G770F. Smartphone-ul a apărut în baza de date a site-ului de referință Geekbench. Conform zvonurilor acesta va fi cel mai ieftin model din seria Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 Lite pe Geekbench cu procesorul Snapdragon 855

Așa cum se întâmplă adesea, testul de referință Geekbench dezvăluie primele detalii ale unui telefon încă necunoscut. Acolo vedem acum o mențiune a numărului de model SM-G770F, care a fost testat pentru prima dată ieri. Așadar, dispozitivul – varianta internațională și europeană – este echipat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855 și, prin urmare, obține performanțe comparabile cu dispozitivele americane din seria Galaxy S10. Mai mult, vedem că telefonul este echipat cu 8 GB RAM, ceea ce este destul de similar cu zvonurile anterioare.

De asemenea, vedem confirmat ceea ce știam deja: dispozitivul este dezvoltat cu noul sistem de operare Android 10 la bord. Acest lucru poate însemna că Samsung va lansa acest „S10 Lite” – sau cum va fi numit acesta în final – numai după lansarea seriei Galaxy S11. În mod normal, gigantul tech lansează primul model de top al anului cu cea mai nouă versiune a sistemului de operare. Suntem siguri că Samsung va face același lucru și în 2020, astfel că cu credem că vom vedea un „S10 Lite” înainte de luna martie anul viitor.

Martie – numele de martie provine de la Martius, prima lună a primului calendar roman. A fost numită după Marte, zeul roman al războiului. Calendarul roman initial a început cu martie ca prima lună a anului. Până în secolul XV, 1 martie a fost data începerii noului an în Rusia.

Galaxy S10 Lite a reușit 724 de puncte în single-core și 2.604 în testul multi-core. Un scor mai mare decât al procesoarelor Exynos și Snapdragon pe Galaxy S10 obișnuit. Conform Geekbench dispozitivul va avea 8 GB RAM. Versiunea de bază din seria Galaxy S10, Galaxy S10e, cel mai accesibil din serie, are doar 6 GB de RAM.

Posibil o cameră principală de 48 MP și o baterie de 4.500 mAh

Telefonul va avea o configurație triplă a camerei cu un shooter principal de 48 MP și o cameră selfie de 32 MP. Se crede că bateria va fi de 4.500 mAh și va suporta încărcare rapidă de 45W. Unele zvonuri trecute sugerează că S10 Lite ar putea fi identic cu viitorul Galaxy A91, cu un ecran Super AMOLED de 6,7 inch și rezoluție FHD+.

Am dori să subliniem și faptul că parcă ceva nu este normal în legătură cu zvonurile recente despre S10 Lite, Note 10 Lite și Galaxy A91. Toate aceste dispozitive par să aibă în mare parte același hardware ca Samsung Galaxy A90 5G și, în plus, dezvoltate pentru aceleași piețe. Chiar și pentru Samsung care lansează multe telefoane aproape identice pe mai multe piețe, nu pare ceva în regulă. Nu putem decât să așteptăm și să vedem ce informații vor mai apărea în perioada următoare.

Nu se știe încă dacă și când Samsung va lansa acest Galaxy S10 Lite. Conform Galaxy Club, se așteaptă ca introducerea unui nou smartphone în această clasă de performanță să se întâmple după MWC 2019. Atunci Samsung va lansa seria Galaxy S11.