Galaxy S10 a salvat viața unui cuplu australian după răsturnarea bărcii

663
Sursa Foto: maps.google.com

Majoritatea smartphone-urilor Galaxy premium de la Samsung vin cu o certificare IP67 / 68 pentru rezistența la praf și apă. Această caracteristică poate fi destul de utilă nu numai în scenariile cotidiene, ci și în cazurile de urgență. Recent, un cuplu australian care a căzut în apă în largul coastei Australiei a fost salvat cu ajutorul unui smartphone Galaxy S10.

În luna iunie a acestui an, cuplul australian Jessica și Lindsay au plecat cu barca familiei, la 38 km de coasta Cairns, Queensland, o zonă renumită pentru emblematicul său Great Barrier Reef. La un moment dat elicea navei lor s-a încurcat cu funia de ancorare, apoi barca s-a răsturnat și cuplul a căzut în apă.

Nu au avut timp pentru a salva nimic. Nici veste de salvare sau dispozitivul EPIRB, un dispozitiv folosit pentru a avertiza serviciile de salvare în caz de urgență. Le-a salvat viața un Samsung Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 vă salvează viața

Cuplul a reușit să rămână la suprafață prinzând-se de plutitorul de ancoră după ce barca s-a răsturnat – dar calvarul lor a fost departe de a se termina. Își făceau griji în privința rechinilor din zonă, având în vedere că au văzut un rechin de peste șase metri chiar înainte de incident.

Cu toate acestea, uzi și în întuneric, Jessica a putut să găsească telefonul Galaxy S10 pentru a contacta serviciul de urgență prin telefon. După discuția cu șeful poliției locale, a trimis capturi de ecran ale locației lor folosind GPS și Google Maps. Informațiile au ajutat echipele de urgență care au folosit un elicopter în găsirea cuplului. Întrucât era întuneric, cei doi au folosit lanterna LED a lui Galaxy S10 pentru a ghida echipele de salvare. Vedeți pe iLoveSamsung review-ul acestui smartphone.

Australia este cea de-a șasea țară în lume după mărime, ocupând 7.617.930 km². Australia este a 14-a economie a lumii și pe locul zece după venitul pe cap de locuitor. Australia este cel mai vechi, mai plat și mai uscat continent locuit.

Înainte de salvare, cuplul a rămas în apă ore întregi în plus a venit și noaptea. Acest incident a arătat nu numai importanța unui telefon bun, ci și rezistența lui Galaxy S10. Smartphone-ul Galaxy S10 avut de Jessica încă funcționează normal după ce a stat multe ore în apa de mare sărată.

Samsung Galaxy S10 are un rating IP68. Rezistă la submersiune în apă dulce până la 30 de minute până la o adâncime de 1,5 m. Dar nu în apă sărată! Dacă telefonul este scufundat în apă sărată, se recomandă clătirea imediată cu apă proaspătă și uscarea cu o cârpă moale.