Galaxy S10 cu stabilizator optic și filmare 4K pe camera frontală

2125
Cum știm foarte multe despre seria Galaxy S10 nu credeam că o să mai avem parte de surprize până la lansare. Dar tocmai așa ceva a apărut acum. Prin intermediul SamMobile, am aflat că mai mulți utilizatori ai site-ului chinez Weibo au spus că vom avea surprize la camera frontală pe S10. Galaxy S10 va avea pe camera din față o stabilizare optică a imaginii (OIS) și suport pentru înregistrarea filmelor de 4K la 60 de cadre pe secundă (fps). Referitor la departamentul foto de pe spatele celor trei Galaxy S10 putem spune că știm aproape totul. Galaxy S10E cu un display de 5,8 inch se pare că va moșteni camerele față/spate de la Galaxy S9. Sigur aceste camere vor fi îmbunătățite cu ajutorul algoritmilor de fotografiere ai companiei Samsung. O camera dublă de 12 megapixeli cu deschidere variabilă și una de 16 MP va fi pe S10E. Pe Galaxy S10 și S10+ de 6,4 inch, tot pe spate, există încă o cameră cu zoom de 13 MP.
Doar camerele frontale de pe Galaxy S10 și S10+ vor avea IOS și înregistrare 4K
Noutatea este pe partea frontală la Galaxy S10. În timp ce OIS pe camerele din față nu este ceva nou, în acest moment nu există pe piață niciun telefon care să poată înregistra videoclipuri de 4K la 60 fps cu o cameră frontală. Și, cu atât mai mult, nu există niciun telefon care să aibă atât suport OIS, cât și suport 4K cu 60 fps în camera frontală. Acesta este unul dintre zvonurile care sunt sunt destul de greu de crezut. Pe site-ul Weibo nu este dată nici o sursă de unde provine această informație, nici Weibo nu specifică dacă este o sursă de încredere sau nu.

OIS este prescurtarea de la Optical Image Stabilization. OIS este o tehnologie care compensează mișcările mici ale telefonului în timp ce este executată o fotografie. O camera dotata cu IOS, pur si simplu se mișcă în locașul ei. Astfel, fotografiile și clip-urile filmate nu sunt aproape deloc mișcate.

Aceste caracteristici se vor regăsi, conform informației pe Samsung Galaxy S10 și Galaxy S10+. Dacă ne uităm la cât de mare este decuparea pe partea frontală pentru camere este posibil ca Samsung să mai aibă câțiva ași în mânecă. Chiar și camerele foto din spate de pe telefoanele Samsung se pare că pot avea o stabilizare optică a imaginii. Dar în acest moment nu am mai auzit nimic despre acest lucru pe camerele din spate. Cel mai bine este să considerăm acest lucru doar un zvon, la fel cum considerăm și informația despre camerele frontale. Sigur că astfel de îmbunătățiri ale camerelor ar fi binevenite, mai ales pentru aparatul de fotografiat selfie.